Celní správa: Celníci běhali kolem Doubravky

06.09.2020 19:43

?Jednapadesát celníků z různých koutů České republiky i Evropy přijelo o víkendu poměřit do Teplic své síly ve sportovním klání. Celní úřad pro Ústecký kraj ve spolupráci s Klubem celníků zde pořádal pod záštitou ministryně financí Aleny Schillerové 36. ročník Mistrovství Celní správy ČR v bězích, které je od roku 2001 zařazeno do kalendáře Evropské celní sportovní asociace (ECSA).

Celní správa: Celníci běhali kolem Doubravky
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Současná situace kolem koronaviru v Evropě měla lví podíl na tom, že se v teplickém hotelu Panorama sešlo kromě zástupců krajských celních úřadů reprezentujících českou celní správu pouze 11 zahraničních účastníků z šesti evropských zemí (Německo, Rakousko, Belgie, Nizozemí, Lucembursko, Slovensko).

Již páteční odpoledne se na start celnické míle postavilo 38 běžců a běžkyň. Trať dlouhou 1 600 metrů zdolal nejrychleji Petr Vymazal v čase 05:23, před Zdeňkem Krejčím (05:24) oba z Celního úřadu pro Olomoucký kraj. Třetí doběhl Jaroslav Šmíd (05:25) reprezentující Generální ředitelství cel. V ženské kategorii, stejně jako loni, nenašla přemožitelku Ivana Klímová z Celního úřadu pro Kraj Vysočina, která zdolala mílovou trať v čase 06:34. Druhá doběhla Jana Bosáková (07:12) v dresu Generálního ředitelství cel a třetí proběhla cílem Magdaléna Daňková (08:28) z Celního úřadu pro Středočeský kraj.

Na start sobotního hlavního závodu na 10 km, který odstartoval generální ředitel Celní správy ČR Milan Poulíček, se postavilo 34 běžců, mezi nimi i sedm odvážných žen. S náročným terénem v okolí hradu Doubravka se nejlépe dokázal vypořádat devětatřicetiletý Němec Benjamin Luber, který proběhl cílem jako první v čase 38:12. Další příčky obsadili Zdeněk Krejčí (38:48) a Jozef Kováč (39:06) ze slovenské finanční správy. V ženách bylo pořadí stejné jako na páteční míli, tedy Ivana Klímová, Jana Bosáková a Magdaléna Daňková. Vítězka potřebovala k zvládnutí 10 km trati čas 48:53.

I závěrečný Vyřazovací závod měl své vítěze. V kategorii mužů zvítězil Manuel Herren z Lucemburska a v ženách Hana Martinkevičová z GŘC.

Běžci, kteří se umístili na stupních vítězů, si při slavnostním ceremoniálu, převzali z rukou ministryně financí, generálního ředitele celní správy a ředitele pořádajícího celního úřadu, ceny diplomy a putovní poháry. V porovnání s evropskými kolegy čeští celníci obstáli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

16:05 Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstk…