Celní správa: Kebab převážený v dodávce při nevhodné teplotě se ke koncovým zákazníkům nedostal

15.03.2024 22:02 | Tisková zpráva

Příslušníci oddělení Mobilního dohledu Celního úřadu pro Jihočeský kraj si počátkem března ke kontrole vytipovali dodávkové vozidlo s mrazicím zařízením s českou imatrikulací. Dodávku zastavili v katastru obce Strážný ve směru Česká republika – Německo. Vizuální kontrolou nákladového prostoru si povšimli, že část převáženého zmraženého kebabu o celkové hmotnosti 2029 kg jeví známky lehkého rozmrazení a pocitová teplota je mnohem vyšší, než uvádí výrobce produktu. Přepravní teplota má být totiž -18°C.

Celní správa: Kebab převážený v dodávce při nevhodné teplotě se ke koncovým zákazníkům nedostal
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Pracovníci celního úřadu proto kontaktovali Státní veterinární správu. Na místo se dostavili inspektoři příslušného orgánu. Po provedených úkonech rozhodli, že 40 kilogramů masných výrobků nevyhovuje stanoveným veterinárním požadavkům, zajistili je a znehodnotili modrou barvou. Rovněž nařídili jejich likvidaci v asanačním podniku.

Inspektoři krajské veterinární správy si na místě případ převzali a s přepravcem zahájí správní řízení o pokutě. Za zjištěná porušení zákona o potravinách může být přepravci uložena pokuta až do výše 10 milionů korun.

Potraviny převážené v nevhodných podmínkách se tak do prodeje ke konečným spotřebitelům nedostaly. Jihočeští celníci budou v kontrolách nejen dodávkových vozidel pokračovat i nadále, kontrola převozu potravin je jednou z mnoha kompetencí celní správy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…