Celní správa: Místo pečiva převážel dvě tuny závadných živočišných produktů

12.02.2024 7:05 | Tisková zpráva

Hlídka pražských celníků odhalila přepravu živočišných produktů neznámého původu v nevyhovujících podmínkách. Nacházely se ve vozidle, které mělo sloužit pro převoz pečiva.

Celní správa: Místo pečiva převážel dvě tuny závadných živočišných produktů
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Při noční směně 7. února si celníci ke kontrole vytipovali vozidlo značky Mercedes Benz české imatrikulace vyjíždějící z pražské velkotržnice SAPA, které dle svého označení mělo převážet pekařské výrobky. Po zastavení vozidla však celníci uvnitř objevili značné množství živočišných produktů, k nimž řidič nebyl schopen doložit doklady prokazující původ a kvalitu. Celníkům tvrdil, že veze zeleninu a ovoce do Berlína.

Vzhledem k důvodnému podezření, že jsou produkty převáženy v nevhodných podmínkách, následovalo vozidlo celníky na služebnu. Tam byly potraviny drženy až do příjezdu inspektorů Státní veterinární správy. Inspektoři určili, že se jedná o kohouty s hlavou a běháky, pečená kuřata, závitky s masem a rýží, různé druhy masných výrobků balených v banánovém listu, drůbeží vnitřnosti, marinovaná kuřecí prsa, ale také taštičky plněné sýrem a křepelčí vejce. Celková hmotnost kontrolovaného zboží byla dvě tuny. Nejenže nebyl prokázán původ zboží, přepravce neměl ani potřebnou registraci pro přepravu živočišných produktů.

Veterinární inspektoři živočišné produkty znehodnotili modrou barvou a nařídili přepravci jejich neškodnou likvidaci. Podle vyjádření Státní veterinární správy mu může být ve správním řízení udělena pokuta až do výše 10 milionů korun.

Vzájemná spolupráce Celní správy ČR a Státní veterinární správy vzhledem k ochraně spotřebitelů před nebezpečným veterinárním zbožím funguje velmi dobře a efektivně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Kontrolní akce ukázala trvající problém nedodržování limitů přepravy vybraných výrobků

7:02 Celní správa: Kontrolní akce ukázala trvající problém nedodržování limitů přepravy vybraných výrobků

Během regionální kontrolní akce "DRUM 2024" celníci odhalili nelegální přepravu téměř 15 000 kusů, p…