Celní správa: Pražští celníci zajistili velké množství veterinárního zboží bez dokladů

22.01.2020 10:02

Na konci minulého týdne byli pražští opět velmi úspěšní během své noční služby. Ke kontrole si na silnici D11 ve směru do Prahy na čerpací stanici Shell vytipovali dodávkový automobil Mercedes Benz.

Celní správa: Pražští celníci zajistili velké množství veterinárního zboží bez dokladů
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Osádku vozidla tvořily dvě osoby vietnamské národnosti. Kontrolou nákladového prostoru celníci zjistili, že se uvnitř nachází větší množství veterinárního zboží, konkrétně se jednalo o mražené ryby, mořské plody (hlavonožci, mušle), masné produkty (mleté maso balené v listech, živočišný tuk v plastových nádobách, masové placky) a dále uvnitř vozidla byla zelenina nejrůznějších druhů.

Veškeré zboží uvnitř vozu bylo přepravováno jednak bez jakýchkoli průvodních dokladů a v nevyhovujících podmínkách. Celníci proto neprodleně kontaktovali pracovníky Státní veterinární správy. Celníci s inspektory ze Státní veterinární správy spolupracují na podobných akcích poměrně pravidelně a společné kontroly nesou „své ovoce", že se podobně přepravované potraviny bez absence řádných dokladů o původu nedostanou na tuzemský trh a tedy ke koncovým spotřebitelům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…