Cena za nejlepší výzkumné práce ČNB v roce 2018

16.03.2019 11:42

Bankovní rada České národní banky rozhodla o udělení letošní ceny za ekonomický výzkum dvěma pracím. Cena je každoročně udělována nejlepším z výzkumných publikací v oblasti finanční stability a měnové politiky, které ČNB vydala v předchozím roce.

Cena za nejlepší výzkumné práce ČNB v roce 2018
Foto: Česká národní banka
Popisek: Česká národní banka, logo.

Autory první oceněné práce nazvané A Profit-to-Provisioning Approach to Setting the Countercyclical Capital Buffer: The Czech Example jsou Lukáš Pfeifer a Martin Hodula. Druhá oceněná studie má titul Quantifying the Natural Rate of Interest in a Small Open Economy – The Czech Case a jejími autory jsou Tibor Hlédik a Jan Vlček.

Výzkumné publikace jsou hodnoceny nejen dle náročnosti a kvality zpracovaných analýz, ale také dle relevance a využitelnosti pro činnost ČNB. V letošním roce bylo posuzováno 20 výzkumných publikací zpracovaných v roce 2018. Obě oceněné práce jsou vysoce relevantní pro ČNB a byly využity při diskusích o nastavení politik centrální banky.

Vyhlášení laureátů ceny bude součástí 15. ročníku mezinárodní konference ČNB Research Open Day, která se bude konat 27. května 2019 v prostorách Kongresového centra ČNB. Na této konferenci budou výzkumní pracovníci ČNB prezentovat oceněné publikace společně s dalšími výsledky nejnovějšího výzkumu centrální banky a diskutovat o nich s ekonomy z českých i mezinárodních institucí. Hlavním řečníkem letošního ročníku Research Open Day bude bývalý guvernér izraelské centrální banky a současný předseda JPMorgan Chase International Jacob Frenkel.

Bližší informace k výzkumným publikacím ČNB a konferenci Research Open Day lze nalézt na webových stránkách ČNB věnovaných výzkumu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…