Česká a moravská pivovarnická akademie vyhlásila Budvar pivovarem roku 2013

05.03.2014 13:59

Česká a moravská pivovarnická akademie udělila minulý týden Výroční ceny za rok 2013 celkem v 17 kategoriích. V kategorii pivovarů s ročním výstavem nad 500 000 hektolitrů zvítězil Budějovický Budvar, n. p. a obhájil tak své prvenství z roku 2012.

Česká a moravská pivovarnická akademie vyhlásila Budvar pivovarem roku 2013
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Česká a moravská pivovarnická akademie (dále jen ČMPA) vyhlásila výsledky hlasování svých členů a celkem v 17 kategoriích přidělila Výroční ceny 2013. V kategorii „Pivovary s výstavem nad 500 000 hektolitrů“ se vítězem stal Budějovický Budvar, n. p. Cenu v Klášterním pivovaru Strahov v Praze převzal ve čtvrtek 27. února sládek Budějovického Budvaru Ing. Adam Brož, Ph.D.

“Výroční cenu chápeme také jako ocenění práce všech lidí z Budějovického Budvaru, kteří loni přispěli k našim rekordním obchodním výsledkům a zároveň dbali o dlouhodobé udržování vysoké kvality budvarského piva,” říká Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru.

Budějovický Budvar, n. p., má za sebou obchodně úspěšný rok. Objem vystaveného piva - 1 424 000 hektolitrů - byl nejvyšší v historii pivovaru a meziročně se zvýšil o 6,2%. Historicky rekordních výsledků dosáhl také export. Do 65 zemí putovalo 763 000 hektolitrů piva. Tržby za pivo meziročně vzrostly o 94 milionů Kč a dosáhly tak historického maxima 2,223 miliardy Kč. Pivovar očekává, že obchodní výsledky roku 2013 se pozitivně promítnou do nárůstu zisku i dalších ekonomických parametrů podniku.

Výroční ceny ČMPA

ČMPA založil odborný měsíčník Pivo, Bier & Ale. Jejími členy se stávají výrazné osobnosti českého pivovarnictví. Členové akademie na základě hlasování udělují každý rok Výroční ceny celkem v 17 kategoriích. Pivovary jsou rozděleny do devíti kategorií podle výše jejich výstavu. Mezi další kategorie patří nejlepší hostince, restaurace a pivní bary, dále pivotéky nebo pivovary s hotelem. Titul Mistr výčepní se uděluje v mužské i ženské kategorii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…