Česká centra mají nového generálního ředitele

04.07.2016 22:07

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek jmenoval k 4. červenci 2016 novým generálním ředitelem Českých center Jana Závěšického, který dosud působil v této příspěvkové organizaci MZV jako hlavní metodik a zároveň zástupce generálního ředitele. Jan Závěšický ve funkci vystřídá dosavadního, řízením pověřeného, Zdeňka Lyčku, který i nadále zůstane zaměstnancem MZV.

Česká centra mají nového generálního ředitele
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Tato personální změna by měla vést nejen k užší spolupráci mezi Českými centry a zastupitelskými úřady MZV, ale i k jejímu posílení s ostatními resortními organizacemi jako je např. CzechTourism či CzechTrade. Vedle kultury by měla Česká centra pod vedením Jana Závěšického více rozvinout spolupráci se soukromým sektorem, aby byla Česká republika prezentována v zahraničí ještě lépe, nespoléhala jen na státním rozpočtem přidělené finance a využila i možností, které soukromý sektor prestižním státním institucím může nabídnout. Ministerstvo zahraničí očekává od své přímo řízené organizace vedle propagace české kultury i efektivní prezentaci dalších oblastí jako je věda, technika a inovace, tj. představení moderních produktů, prezentaci úspěšných startupů, technologických center, medicíny, moderního designu, IT, filmového průmyslu, přírodního a kulturního dědictví, české gastronomie, lázeňství apod. - ve spolupráci s dalšími již zmíněnými státními institucemi. Vítána je i vize nového generálního ředitele rozšířit aktivity Českých center o agendu sportovní diplomacie v kooperaci se sportovními organizacemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…