Česká leasingová a finanční asociace: Zastropování úroků by mělo zásadní dopad na hospodaření poskytovatelů úvěrů

02.04.2020 10:06

Česká leasingová a finanční asociace (ČLFA), která sdružuje nejvýznamnější nebankovní poskytovatele úvěrů a dalšího financování, podporuje snahu Ministerstva financí a vlády pomoci postiženým v souvislosti s přijatými opatřeními na ochranu obyvatel před COVID-19.

Česká leasingová a finanční asociace: Zastropování úroků by mělo zásadní dopad na hospodaření poskytovatelů úvěrů
Foto: red
Popisek: Česká leasingová a finanční asociace

Členské společnosti ČLFA vždy byly a stále jsou připraveny vycházet svým klientům vstříc a umožňují jim v odůvodněných případech odklady splátek, aby jim pomohly překonat aktuální problémy.

Za nepřiměřené však ČLFA považuje zamýšlené omezení úroků za dobu odkladu splácení. Podle asociace by to mělo zásadní dopad na hospodaření členských společností. ČLFA zdůrazňuje, že plošný návrh se zastropováním úroků nejen že nemá oporu v žádném doporučení Evropské unie, ale evropský bankovní regulátor ani nic takového nenavrhuje a nepodporuje.

„Poskytovatelé spotřebitelských úvěrů z řad členských společností ČLFA jsou podle hodnocení nezávislých institucí plně srovnatelní s bankovní sférou, pokud jde o kvalitu služeb i etiku jejich podnikání. Potvrdilo to například poslední vydání Indexu odpovědného úvěrování organizace Člověk v tísni, v němž většina členských společností dosáhla velmi vysokého hodnocení,“ říká místopředsedkyně představenstva ČLFA Jana Hanušová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…