Česká lyžařská elita míří na Strakonicko

16.08.2014 11:58

V Krušlově bude závodit i Martin Jakš

Česká lyžařská elita míří na Strakonicko
Foto: Archiv
Popisek: Salcbursko

Do Krušlova na Strakonicku se sjede české lyžařská elita včetně jednoho z našich nejlepších lyžařů tohoto desetiletí – Martina Jakše. Závody organizuje čkyňský sportovní oddíl Outdoor Kids. Ceny bude předávat královna světové marmelády Blanka Milfaitová.

Bronzový olympijský medailista a reprezentant České republiky Martin Jakš se spolu se svými reprezentačními kolegy představí v sobotu 23. srpna při závodě na kolečkových lyžích, které se pojedou mezi Krušlovem a Vacovicemi na Strakonicku.

„Přijal jsem pozvání šumavských lyžařů. Závody jsou připraveny na vysoké úrovni a i kulisa okolo skýtá kromě závodu samotného také zábavu. Účast jsem přijal i proto, že jsem na organizátory dostal dobré doporučení. V tuto roční dobu to pro mě bude kvalitní příprava na zimní sezónu,“ uvádí mistr světa do 23 let Martin Jakš.

Na závody dorazí zhruba stovka nejlepších závodníků z celé republiky. Vedle Jakše i Jacob Kordutch, Jan Šrail, Mirosla Rypl a další.
Stejně tak se závodů účastní i česká juniorská reprezentace a vedle toho i starší a mladší dorost a starší žactvo. Budou zde závodníci ze SKI Klubu Šumava, SKI Sokola Stachy, z Jilemnice, z Karlových Varů a dalších špičkových českých lyžařských klubů.

Organizátorem závodů je čkyňský sportovní oddíl Outdoor Kids, jehož zakladatelem a hlavním trenérem je Jiří Mánek, dříve ředitel NP Šumava, dnes kandidát do Senátu právě za Strakonicko.

Ten se lyžování věnuje od malička, nejprve jako aktivní závodník, posléze rodič, který vychovává k lyžování své tři děti a nakonec jako trenér vlastního sportovního oddílu.

„Využili jsme toho, že mají lyžaři reprezentanti volno a na Zadově je v tu dobu soustředění mladých lyžařských olympijských nadějí. Tak jsme jim chtěli udělat radost a zároveň trošku zviditelnit náš kraj, Strakonicko. Bydlíme s rodinou hned za kopcem a mezi Krušlovem a Vacovicemi se svými dětmi na kolečkových lyžích trénujeme. Je tam krásný profil asfaltky a ještě krásnější výhledy do strakonického vnitrozemí, tak jsem to chtěl zprostředkovat i ostatním lyžařům. Chvíli jsme o tom diskutovali s kolegy z Vimperka a ze Stach, každý trochu pomohl a na světě jsou kvalitní závody,“ říká Jiří Mánek.

Závody pojedou starší žáci na jednom šestikilometrovém okruhu. Mladší dorost pojede okruhy dva, starší dorost tři a muži v hlavní kategorii pojedou okruhy čtyři. Diváci se tak mají na co těšit a českou lyžařskou špičku si užijí na maximum.

Diváci i závodníci mohou navštívit i jedinečný krušlovský včelín, který zdejší rodák Josef Mach vyřezával celý život. Ceny bude předávat královna světové marmelády Blanka Milfaitová ze Srní. Ta je i jedním ze sponzorů tohoto závodu.

„Takovéto závody se pořádají prakticky jen na severu republiky v okolí Jablonce nad Nisou, proto patří obrovská pochvala všem organizátorům. Je vidět, že když se chce a je schopný trenér, tak jde úplně všechno. Může to být dobrý vzor i pro ostatní malé oddíly,“ uzavírá Martin Petrásek, trenér lyžařské reprezentace České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…