Česká manažerská asociace: Manažerkou roku se stává Rogerová z Deloitte Advisory, Manažerem Lát z firmy Beneš a Lát

23.09.2022 22:11

Výsledková listina 29. ročníku Manažer roku

Česká manažerská asociace: Manažerkou roku se stává Rogerová z Deloitte Advisory, Manažerem Lát z firmy Beneš a Lát
Foto: Česká manažerská asociace
Popisek: Česká manažerská asociace, logo.

20. září 2022  byly vyhlášeni vítězové ve všech kategoriích celonárodní soutěže Manažer roku-Dle slov prezidenta ČMA, Petra Kazíka,  finalisté znovu přinášejí inspiraci pro širokou manažerskou veřejnost jak zvládat výzvy  obtížné doby. 

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Manažerkou roku se stala
Ing. Diana Rádl Rogerová
, Deloitte Advisory s.r.o.
Diana Rádl Rogerová je česká vrcholová manažerka a podnikatelka. Donedávna působila jako řídící partnerka společnosti Deloitte ČR, kde také zastávala roli Chief Strategic Officer pro Deloitte Europe. Za svou manažerskou a inovativní činnost byla několikrát zařazena do žebříčku TOP 25 žen Česka vydavatelství Economia a časopis Forbes ji opakovaně zařadil do žebříčku nejvlivnějších žen. Věnuje se také mentoringu a přednáší na konferencích o tématech ženského leadershipu, vzdělávání a nových technologiích.

Manažerem se stal roku
Bc. Jan Lát, BENEŠ a LÁT a.s.l

Krédo: „Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ (Jan Werich)
Od roku 2012 je vedoucím ekonomického týmu, podařilo se mu vybudovat efektivní controllingové oddělení. Od roku 2002 se věnoval oblasti nákupu, v roce 2004 se stal vedoucím nákupního týmu a o tři roky později mu k vedení nákupu přibylo zajištění finančních zdrojů a pojištění. Věnuje se rozvoji odvětví aditivních technologií se vztahem ke slévárenství a strojírenství, je členem klubu Svazu průmyslu a České manažerské asociace.

Vítězové v jednotlivých kategoriích jsou:

Manažer digitálního věku
Ing. Rostislav Rožnovský
, Moravskoslezské energetické centrum, příspěvková organizace
Krédo: „Kdo je připraven, není překvapen.“
Mnoho let působil na manažerských pozicích v energetických firmách a mezinárodních korporacích. V roce 2015 nastoupil jako ředitel Krajské energetické agentury, o.p.s. a Moravskoslezského energetického centra, p. o. (MEC). Z poradenských a konzultačních služeb poskytovaných pouze pro příspěvkové organizace Moravskoslezského kraje se pod jeho vedením stal z MEC uznávaný subjekt, který zpracovává strategické dokumenty a úzce spolupracuje se zástupci veřejné i podnikatelské sféry, čímž se podílí na transformaci energetiky nejen Moravskoslezského kraje. Je členem mnoha expertních pracovních skupin a mezinárodních projektů.

Vizionář
Ing. Diana Rádl Rogerová
, Deloitte Advisory s.r.o. Vítězka Manažerka roku

Manažer malého a středního podniku
doc. Ing. Jiří Koleňák, Ph.D., MBA
, Vysoká škola NEWTON, a. s.
krédo: „Když něco opravdu chceš, zvedni zadek a jdi si za tím.“
Docent Jiří Koleňák se zabývá osobnostním a odborným rozvojem lidí s touhou podnikat a působit v managementu velkých firem. Působil či působí ve vedení několika vysokých škol, v odborných a vědeckých radách v ČR i v zahraničí. Jako autor odborných publikací a vysokoškolských učebnic aktivně vystupuje na konferencích. Je přesvědčený, že ke skvělým výsledkům v podnikání vede cesta přes naplněný život ve všech oblastech.

Zahraniční manažer
Tomasz Wiatrak, MBA
, ORLEN Unipetrol a.s.
Krédo: „Jediný limit, který máš je ten, který si sám vytvoříš.“
Tomasz Wiatrak je od července 2019 předsedou představenstva a generálním ředitelem (CEO) skupiny ORLEN Unipetrol. Má více než desetileté zkušenosti s řízením optimalizačních, restrukturalizačních a auditních projektů. Jakožto předseda představenstva skupiny ORLEN Unipetrol je zodpovědný za celkovou správu a řízení společností skupiny ORLEN Unipetrol, právní divizi, strategii a obchodní analýzu, interní audit, divizi HR, komunikaci, bezpečnost, kontrolu, marketing, sponzoring a digitalizaci.

Mladý manažerský talent
Mgr. Otomar Sláma, MBA, MPA
, Charles University Innovations Prague a.s.
Krédo: „Přes překážky ke hvězdám.“
Vystudoval veřejnou politiku ve výzkumu, vývoji a inovacích, dále mezinárodní vztahy a evropská studia a je držitelem titulu MBA. Jako druhý Čech obdržel prestižní certifikaci RTTP (Registered Technology Transfer Professional) od světové aliance ATTP. O podnikání, business plánech a zakládání spin-off společností řadu let přednáší v ČR i v zahraničí. Aktuálně je předsedou správní rady dceřiné společnosti Univerzity Karlovy Charles University Innovations Prague a.s., založil přes 10 společností, mezi které patří i česká nejvýdělečnější akademická spin-off společnost GeneSpector s.r.o.

Průmysl a návazné obory
Bc. Jan Lát, BENEŠ a LÁT a.s.
Vítěz Manažer roku.

Zemědělství
Ing. Jiří Schamberger
, Zemědělské obchodní družstvo MrákovJiří Schamberger je předsedou představenstva zemědělského obchodního družstva Mrákov, které hospodaří v okresu Domažlice, jeho sídlo je vzdáleno cca 6 km od okresního města Domažlice. Podnik hospodaří v několika katastrálních územích bramborářsko-ovesné výrobní oblasti s velmi členitým terénem. Hlavní činností podniku je zemědělská výroba, především produkce mléka, pěstování polních plodin, provozování bioplynové stanice.

Služby
prof. JUDr. Vilém Kahoun, Ph.D.
, Slatinné lázně Třeboň s.r.o.
Krédo: „Nikdy se nevzdávej“ nebo také „Sebrat se a zůstat“.
Pan Kahoun dokázal zrealizovat mnoho úspěšných projektů, nastavit efektivní systém řízení organizace a vedení lidí. Podařil se mu nastavit funkční systém odměňování zaměstnanců a podařilo se mu zrealizovat mnoho úspěšných investičních akcí. V roce 2020 a 2021 se mu, v době koronavirové krize, podařilo vést společnost tak, že v důsledku této krize, nemusel být propuštěn ani jeden zaměstnanec a hospodaření společnosti dosáhlo,
v těchto letech, kladného výsledku.

Nezisková sféra
prof. MUDr. Marek Svoboda, PhD.
, Masarykův onkologický ústav
Masarykův onkologický ústav je protkaný pestrou historií, a to jak v kontextu samotného vzniku ústavu, tak ve vývoji léčby a postupné výstavby. Současně je největším onkologickým centrem v České republice. Cílem ústavu je na prvním místě co nejlepší péče o pacienty, která je však úzce propojená s jeho prosperitou a naplňováním stanovených misí a vizí, a to vše pod vedením ředitele Marka Svobody.

Veřejná správa
Mgr. Ing. Petr Menšík
, tajemník Magistrátu města Frýdku-Místku
Krédo: „Je lepší shořet než vyhasnout.“
Mgr. Ing. Petr Menšík je tajemníkem Magistrátu města Frýdku-Místku a ještě před nástupem do své funkce projevoval a aktivně se podílel na rozvoji území i majetku města Frýdku-Místku včetně péče o uspokojování potřeb občanů města a klientů magistrátu.
Významnou pracovní zkušeností pana Menšíka byla advokátní koncipientce v advokátní kanceláři, mimo to byl také manažerem reformy veřejné správy, a to v letech 2002–2003.

Nedílnou součástí vyhlašování cen soutěže MANAŽER ROKU je speciální cena České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj (CBCSD) nazvaná Inovace pro udržitelný rozvoj, která s ohledem na současné globální trendy získává stále více na prestiži. Česká manažerská asociace stála před 10 lety u zrodu české pobočky Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj. Tato platforma byla založená 200 generálními řediteli největších globálních firem. Česká podnikatelská rada pro udržitelný rozvoj byla založena před deseti lety a od roku 2016 uděluje každoročně zvláštní cenu firmám za nejlepší Inovace pro udržitelný rozvoj. V letošním roce ceny získává těchto 5 projektů:

Petr Hrubý, AMVOLT.energy - projekt modulární bateriová uložiště
Radek Hyjánek, Well Pack – projekt. náhrada a logistika tradičních „banánových kartonů“
Filip Křesťan, Metrostav a.s. – projekt beton Ecocrete 
Tomáš Pešek, REMA Systém, a.s. - využívání a hygienizace odpadních kalů
Cyril Svozil, AERS -  HES – domácí bateriová úložiště

Česká manažerská asociace v rámci soutěže Manažer roku dlouhodobě spolupracuje s Vysokými školami a mladými lidmi. Proto i v letošním roce, byla vyhlášena studentská soutěž na téma “Umíš přemýšlet jako manažer?“ Vítězem v soutěži studentských prací se stala Kateřina Daňková z České zemědělské univerzity v Praze

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…