Česká obchodní inspekce: Nebezpečná hračka „Plysaky“

11.02.2020 10:02

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu byla v nabídce pro spotřebitele hračka – plyšová ryba, která může znamenat pro nejmenší děti bezpečnostní riziko.

Česká obchodní inspekce: Nebezpečná hračka „Plysaky“
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce zaznamenala na trhu v nabídce a prodeji nebezpečný výrobek určený dětem. Jedná se o hračku - plyšovou rybu, která se prodává pod názvem „Plysaky“. Hračka je vyrobena z hladkého plyše, tělo je ve žluté barvě, ploutve jsou v modré barvě, oči jsou vyšité. Na těle ryby jsou nažehleny 4 pruhy z umělohmotného nažehlovacího materiálu v modré barvě. Do hřbetu ryby je všitý bílý provázek, na kterém je umístěna plastová přísavka.

ČOI zjistila, že výrobek není v souladu s příslušnými legislativními požadavky - dle NV č. 86/2011 Sb., o bezpečnosti hraček, které jsou konkretizovány v normě ČSN EN 71-1+A1 Bezpečnost hraček – Mechanické a fyzikální vlastnosti. Při zkoušce tahem se z hračky uvolnila malá část - přísavka navlečená na provázku, který byl všitý do hřbetu ryby. V průběhu používání hračky malé dítě může přísavku utrhnout, vyvléknout jí z nezajištěného provázku a vložit ji do úst. Tuto součást hračky by mohlo následně spolknut či vdechnut.

Česká obchodní inspekce uložila prodejci ochranné opatření, kterým je zákaz distribuce a stažení výrobku z trhu nebo z oběhu. Hračka byla nahlášena kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu a zveřejněna v systému RAPEX (Rychlý výstražný systém pro nebezpečné nepotravinářské výrobky).

hračka

Informace o výrobku:
Název výrobku: Plysaky (uvedeno na etiketě)
Značka: -
Typ / číslo modelu: SPC 181644 H40A
EAN: 9777661816448
Identifikační údaje dovozce: Sapacom s.r.o., Kaprova 42/14, Praha
Identifikační údaje výrobce: -
Země původu: -

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…