Česká pošta: Balíkovna zahájila plný provoz svého třídicího centra v Mošnově

11.03.2024 19:14 | Tisková zpráva

Logistické služby Balíkovny se posunuly na vyšší úroveň. V třídicím centru v Mošnově byl do ostrého provozu uveden nový balíkový stroj, který je schopen automatizovaně vytřídit až 13 000 balíků za hodinu.

Česká pošta: Balíkovna zahájila plný provoz svého třídicího centra v Mošnově
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Na ploše bezmála 30 tisíc m2 je možné denně třídit až 300 000 balíků. Kapacita skladování je až 1 000 ks paletových míst. Celkem v centru pracují tři stovky zaměstnanců.

Balíkovna patří s tržním podílem téměř 30 % mezi lídry logistického trhu v České republice a provozuje celý řetězec zpracování balíkových zásilek od převzetí od odesílatele až po doručení adresátovi. Balíky třídí v 8 třídicích centrech v celé republice a pak připravuje k distribuci na 58 depech, odkud je klientům vozí balíkoví doručovatelé. Klienti si balíky mohou také vyzvednout na některém z 8 400 výdejních míst. Třídicí centrum v Mošnově je největším centrem pro Moravu a Slezsko; třídicí centrum v Malešicích největším pro Čechy. Balíkovna očekává, že v letošním roce vytřídí v Mošnově díky navýšené kapacitě až 20 milionů balíkových zásilek. Za celý loňský rok Balíkovna doručila klientům více než 57 milionů balíkových zásilek.

„Zahájením plného provozu třídicího centra v Mošnově můžeme našim klientům nabídnout rychlejší a kvalitnější služby. Díky strategické poloze Mošnova a napojení logistického areálu na železniční i leteckou dopravu se Balíkovně otevírá možnost prohloubení spolupráce s obchodními partnery v Polsku a na Slovensku, a rovněž možnost rychlejšího zpracování velkých objemů zahraničních zásilek z Asie,“ říká ředitel Balíkovny Lukáš Rampas.

I v letošním roce bude Balíkovna pokračovat v expanzi své distribuční sítě a dále zvyšovat zákaznický komfort, například novými funkcionalitami ve své mobilní aplikaci nebo novými produkty. Již dnes hodnotí služby Balíkovny pozitivně 91 % jejich klientů a 71 % by ji dále doporučilo svým známým. Na zajištění logistických služeb se bude podílet přes 5 000 zaměstnanců Balíkovny.

V rámci probíhající transformace by se měla Balíkovna oddělit od České pošty k 1. 1. 2025.

„Cílem transformace České pošty je oddělení veřejnoprávních služeb od těch komerčních, tedy balíkových a logistických. Naším záměrem je, aby byly od příštího roku součástí samostatné Balíkovny. Areál v Mošnově ji dává nové možnosti a posiluje její pozici na trhu přepravních a doručovatelských společností. A přidanou hodnotu toto logistické centrum přinese i celému regionu, kdy podpoří zaměstnanost místních občanů,“ říká generální ředitel České pošty Miroslav Štěpán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…