Česká pošta kvůli koronaviru omezení nechystá

24.10.2020 20:32

Situace posledních dnů, mimořádná opatření vydávaná Vládou ČR a karanténní nařízení v souvislosti s šířením koronaviru. To vše ovlivňuje náš život, chod firem.

Česká pošta kvůli koronaviru omezení nechystá
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Česká pošta není výjimkou. Přesto zatím jeden z největších zaměstnavatelů v České republice neplánuje výrazná omezení, která by ovlivnila fungování podniku, který je součástí páteřní infrastruktury státu.

„Současnou nelehkou situaci Česká pošta zvládá bez zásahů, které by její klienti pocítili. Přesto se situace mění každým dnem a nevíme, co přinese zítřek. Také pošťáci jsou jenom lidé a koronavirus se jim nevyhýbá. Chci proto naše zákazníky požádat o shovívavost, pokud se jim opozdí jejich zásilka. Naopak pro ně chystáme další možnosti, jak si zásilky vyzvedávat co nejblíže svému domovu. Od listopadu se tak dočkají dalších 1500 nových výdejních míst, tzv. Balíkoven. Spolu s poštami, kterých je 3200, nabídneme nejširší výdejní síť v Česku,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.    

Kromě rozšíření počtu výdejních míst mohou klienti své zásilky k vyzvednutí směrovat také na 68 dep, nebo řadu služeb vyřídit bezkontaktně na webu České pošty www.postaonline.cz nebo na mobilní aplikaci Pošta online. Všechna depa, u kterých lze bez problémů zaparkovat a rychle vyzvednout balík, jsou k dispozici na https://bit.ly/2HjhZkV po zadání slova „depo“.

Česká pošta v září a v říjnu zavedla na některých pobočkách tzv. jednosměnný provoz. Ten mimo jiné umožňuje vykrývat absence zaměstnanců nebo karanténní opatření skupiny pracovníků z důvodu šíření koronaviru. Česká pošta proto nemusí přistupovat k omezení provozní doby svých poboček kvůli koronaviru. V současné době jsou kvůli koronaviru dočasně uzavřeny jednotky zejména jednopřepážkových, tedy nejmenších poboček.

Vládní mimořádná opatření se zčásti dotýkají také činnosti České pošty. Co se nemění, je standardní provoz, otvírací doba poboček a ostatní činnosti spojené s provozem Pošty. Stejně tak depa a hlavní třídící centra mohou nadále přijímat a vydávat poštovní zásilky bez omezení.

Provozní doba pošt Partner se odvíjí od otevírací doby úřadu, nebo soukromníka, který franšízu zajišťuje.

Na základě vládního opatření také Česká pošta ve všech svých provozovnách vyzývá k tomu, aby se zákazníci zdržovali v kratších vzdálenostech, než jsou 2 metry. Vstup na pobočku je možný pouze ve dvou lidech, pokud se nejedná o členy jedné rodiny. Česká pošta na všech svých provozovnách umisťuje dezinfekční prostředky a zákazníci musejí mít při návštěvě pobočky zakrytá ústa a nos.

„Vážení zákazníci, pokud dojde k případným prodlevám či dalším komplikacím při poskytování poštovních služeb, pak se Česká pošta omlouvá. Celá republika funguje v nouzovém režimu, společnost zažívá výrazné omezení svého života. Česká pošta se snaží, aby svým dílem přispěla k co nejmenšímu dopadu restrikcí na populaci. Zároveň ale důrazně vyžaduje dodržování vládních opatření. Uděláme pro vás maximum, dejte nám nezbytné minimum. Díky,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…