Česká pošta: Stan proti melanomu letos navštívilo 3780 lidí

04.10.2020 10:49

Česká pošta byla letos už popáté v řadě partnerem akce Stan proti melanomu. Tato tradiční akce se letos konala v Praze, Brně a Ostravě již po čtrnácté a Česká pošta ve spolupráci s pořadatelem uskutečnila navíc ještě kontrolu znamének 18. 9. 2020 v Hradci Králové. Ve všech čtyřech městech bylo vyšetřeno 3 780 osob a odhaleno 138 nádorů, z toho 48 melanomů.

Česká pošta: Stan proti melanomu letos navštívilo 3780 lidí
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

„Obrovský zájem o tuto dobročinnou preventivní akci, který byl téměř srovnatelný s minulými ročníky nepoznamenanými koronavirovou pandemií, nás příjemně překvapil. Navíc na rozdíl od minulých let jsme v přepočtu na počet vyšetřených zachytili rekordní počet zhoubných nádorů, především melanomů, u kterých to byl dvojnásobek,“ sdělil za pořadatele po akci prof. Petr Arenberger, ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, přednosta její dermatovenerologické kliniky a zároveň předseda České dermatovenerologické společnosti ČLS JEP, z.s.

Akce musela být z důvodu pandemie přesunuta z jara na podzim. Letos bylo ve stanech dohromady 14 vyšetřovacích ambulancí, v loňském roce 20. I přesto, že v loňském roce navštívilo akci 4 421 osob, objevilo se menší množství melanomů (28) než v letošním roce (48).

V době, kdy je pozornost společnosti zaměřena na šíření koronaviru, nelze zapomínat i na ostatní rizika. „Mezi ty patří i nebezpečí onemocnění melanomem, obzvlášť mezi lidmi, jejichž práce se uskutečňuje převážně venku pod slunečními paprsky. A právě takovou rizikovou skupinou jsou i pošťáci. Jsem rád, že je Česká pošta již tradičním partnerem Stanu proti melanomu a přispívá svým úsilím k podpoře prevence. Aktuální údaje jsou více než přesvědčivé, že je to správná cesta,“ říká personální ředitel České pošty Ivan Feninec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…