Česká pošta navyšuje finance pro pošty Partner

06.03.2018 19:11

Česká pošta zvýší od 1. 4. 2018 finanční odměnu pro smluvní provozovatele pošt Partner.

Česká pošta navyšuje finance pro pošty Partner
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Fixní část odměny vzroste v průměru o cca 4 %. V absolutních číslech se jedná o částky od 400 Kč po 600 Kč měsíčně navíc. Důvodem navýšení finanční odměny je snaha zatraktivnit projekt pošta Partner a to nejen pro nové zájemce, ale i pro stávající provozovatele.        

Peněžní suma, kterou měsíčně pošty Partner od České pošty získávají, se skládá ze dvou složek. Jedná se o fixní část, která pokrývá náklady na provoz a datové připojení. Výše variabilní části odměny pak závisí na počtu uskutečněných transakcí a zahrnuje i provizi za prodej.

Pošta Partner je plnohodnotnou alternativou pošty. Rozdíl spočívá v tom, že je provozována třetí osobou, nikoli Českou poštou. Z hlediska poskytovaných základních poštovních služeb není mezi pobočkou a poštou Partner žádný rozdíl. K 1. 3. 2018 fungovalo již 478 pošt Partner.

Pošta Partner poskytuje všechny základní služby, tj. příjem a výdej listovních a balíkových zásilek, příjem a výplatu poštovních poukázek, vybrané bankovní služby, výplatu důchodů, SIPO, prodej poštovních cenin a zboží, prodej kolkových známek a vybrané služby, jako jsou například on-line dobíjení předplacených SIM karet, prodej losů okamžitých loterií, prodej dálničních kupónů a volný prodej tisku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.