Česká rozvojová agentura posílí své kapacity

22.11.2015 20:30

Vláda ČR schválila dne 20. listopadu 2015 střednědobou vizi posilování kapacit České rozvojové agentury (ČRA). Agentura bude personálně posílena a pracovníci ČRA budou postupně vysíláni do prioritních partnerských zemí. Vláda rovněž přezkoumá legislativní podmínky pro poskytování zahraniční rozvojové spolupráce (ZRS).

Česká rozvojová agentura posílí své kapacity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

„Zahraniční rozvojová spolupráce patří k prioritám z hlediska našeho příspěvku ke globální stabilitě a rozvoji, jakož i šíření dobrého jména ČR v zahraničí. Nedávné schválení Agendy 2030 pro udržitelný rozvoj i současná globální migrační situace představují nové výzvy. Ministerstvo zahraničních věcí proto usiluje o další zkvalitnění institucionálního i legislativního rámce pro naši spolupráci s rozvojovými zeměmi a střednědobá vize posilování kapacit ČRA je jedním z kroků v tomto směru,“ uvedl Martin Tlapa, náměstek pro řízení sekce mimoevropských zemí, ekonomické a rozvojové spolupráce.

ČRA odpovídá za realizaci projektů dvoustranné ZRS v partnerských zemích a v její střednědobé vizi je stanoveno: „Česká rozvojová agentura při efektivním využití dostupných zkušeností a zdrojů pomáhá méně vyspělým zemím řešit jejich rozvojové problémy, čímž přispívá k důstojnému a udržitelnému životu na naší planetě i k šíření dobrého jména České republiky ve světě”.

 K naplnění cílů ČRA budou v souladu s její střednědobou vizí směřovat následující kroky:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…