Česká společnost je ve finále prestižní mezinárodní bezpečnostní soutěže SC Magazine Awards

17.11.2013 12:02

České technologické společnosti zdatně konkurují předním světovým firmám v oblasti bezpečnosti. To dokazuje i skutečnost, že stejně jako minulý rok se, tak i letos do finále prestižní soutěže SC Magazine Awards probojovali čeští vývojáři. Tento rok se jedná o společnost Safetica Technologies.

Česká společnost je ve finále prestižní mezinárodní bezpečnostní soutěže SC Magazine Awards
Foto: Safetica
Popisek: Safetica

Společnost Safetica Technologies, která se zaměřuje na softwarovou ochranu proti únikům dat a hrozbám způsobeným lidským faktorem, je se svým produktem Safetica 5 jedním z pěti finalistů v kategorii ochrany před ztrátou dat (DLP -  Data Leakage Prevention) ocenění odborného časopisu SC Magazine. Porotu tvoří čtenáři SC Magazine, management velkých, středních i malých firmem všech hlavních segmentů trhu, jakými jsou například finanční služby, zdravotní péče, orgány státní správy, maloobchod a vzdělávání. Uživatelé posuzovali schopnost ochrany citlivých dat před vnitřními i vnějšími hrozbami, prevenci neoprávněného užívání koncových stanic, monitorovací funkce provozu a šifrování dat.

„Velice si ceníme tohoto úspěchu a jsme rádi, že uživatelé vidí přínos, který jim Safetica 5 přináší. Ochrana firemních dat hraje u společností stále důležitější roli. Zároveň je nutné mít stále na mysli, že bezpečnost je dlouhodobý proces a že nejslabším článkem vždy zůstane člověk,“ komentoval Jakub Mahdal, ředitel společnosti Safetica. „Software Safetica 5 má uživatelské rozhraní, které je vytvořeno pro potřeby manažerů a zároveň je kompatibilní s firemním prostředím a aplikacemi. Těší nás, že tento přístup ocenila také technicky vzdělaná komunita.“

Safetica 5 nabízí ucelené řešení prevence úniku dat (DLP) pokrývající hrozby se společným původcem – selháním lidského faktoru. Zahrnuje velkou paletu bezpečnostních nástrojů. Oproti konkurenci se Safetica 5 vyznačuje snadnou implementací, malou náročností na výkon počítače a poskytuje silnou ochranu dat na nízké systémové úrovni.

SC Magazine Awards patří mezi nejvýznamnější ocenění v oblasti informační bezpečnosti, která jsou již 17. rokem udělovány nejlepším řešením, službám a odborníkům. Absolutní vítězové jednolitých kategorií budou vyhlášeni 25. února 2014 na slavnostním udílení cen SC Magazine Awards 2014 v San Francisku.

Více informací a ucelený seznam finalistu naleznete na http://www.scmagazine.com/2014-sc-awards-us-finalists/article/319868/

O společnosti Safetica Technologies

Safetica Technologies se specializuje na softwarovou ochranu proti selhání lidského faktoru – zlým úmyslům i škodám z nedbalosti. Vlajkovou lodí společnosti je bezpečnostní software Safetica, první software na světě pro komplexní ochranu společností před lidskými chybami. Safetica chrání před následky úniků citlivých informací a ztrátami spojenými s neefektivně vynaloženými personálními náklady.

Mezi partnery Safetica Technologies se řadí distributoři globálních antivirových výrobců a zkušení systémoví integrátoři. Produkty společnosti a jejich podpora jsou dostupné ve více než 50 zemích světa na 5 kontinentech.

Pro více informací navštivte internetovou stránku: www.safetica.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…