Česká spořitelna prodala za rok zlato za téměř 200 milionů korun

02.07.2013 9:33

Česká spořitelna prodala po roce od zahájení nabídky investičního zlata ve svých 77 pobočkách více než 170 kg zlata v celkovém objemu téměř 200 mil. Kč.

Česká spořitelna prodala za rok zlato za téměř 200 milionů korun
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Banka zároveň zvýšila počet poboček, ve kterých si lidé mohou zlaté slitky vyzvednout. Dosud to bylo možné jen ve dvou pobočkách (Praha a Brno), nově i v dalších 10 pobočkách ČS (České Budějovice, Hradec Králové, Jihlava, Karlovy Vary, Liberec, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Ústí nad Labem, Zlín). Cena zlatých slitků se mění každý den v závislosti na aktuální ceně zlata a klienti ji najdou v kurzovním lístku na www.investicnicentrum.cz. Např. dnes je cena zlatého slitku o hmotnosti 10 gramů 8 780 Kč. 
 
„Nabídka prodeje zlata se setkala u klientů České spořitelny s mimořádným zájmem. Zlato dlouhodobě uchovává svojí hodnotu a i přes kolísání jeho ceny v poslední době zůstává v oblasti zájmu klientů. Další výhodou je, že nákup zlata je osvobozen od daně z přidané hodnoty,“ uvedl Petr Valenta, ředitel odboru řízení produktů finančních trhů v České spořitelně. 
 
K nákupu investičního zlata je potřeba, aby klient navštívil jednu ze 77 vybraných poboček České spořitelny, s poradcem projednal podmínky obchodu (typ slitku, počet slitků, cena a místo převzetí) a uzavřel kupní smlouvu. Podmínkou je vlastnictví investičního účtu, na kterém klient musí mít dostatek finančních prostředků. V okamžiku, kdy je zlato v dohodnuté pobočce připraveno k převzetí, banka klienta informuje SMS zprávou či emailem. Lhůta na vyzvednutí zlata je pak 30 dnů.
 
Česká spořitelna nabízí svým klientům zlaté slitky společnosti MÜNZE ÖSTERREICH, která kvůli garanci pravosti a vysoké hodnoty začala při jejich výrobě podle standardu „Good Delivery“ spolupracovat se švýcarským podnikem ARGOR – HERAEUS SA, čímž je zaručena nejvyšší kvalita. Na slitcích je také řada ochranných prvků -  na 10g slitku je logo společnosti MÜNZE ÖSTERREICH, KINEGRAMTM - ražba lipicánského koně, na všech dalších je pak i údaj o hmotnosti a ryzosti - 999,9 Au a značka zkušebny a tavírny společnosti Argor –  Heraeus SA. Každý slitek je navíc označen individuálním číslem jako unikátní kus.
 
Seznam vybraných poboček České spořitelny, které nabízejí investiční zlato, najdete na www.investicnicentrum.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…