Česká televize: Rok od počátku války na Ukrajině připomene ČT24 speciálním vysíláním

22.02.2023 17:05 | Tisková zpráva

Výročí nejhoršího konfliktu od konce druhé světové války na evropském kontinentu připomene Česká televize speciálním vysíláním. V pátek 24. února, rok od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu, nabídne zpravodajská Čtyřiadvacítka v průběhu celého dne živé přenosy z ukrajinské metropole a dalších klíčových míst války, které doplní rozhovory s hosty a experty.

Česká televize: Rok od počátku války na Ukrajině připomene ČT24 speciálním vysíláním
Foto: Karel Šebesta
Popisek: Logo ČT

„Stejně jako po celý uplynulý rok budou i ve dnech ročního výročí války na Ukrajině působit naše zpravodajské týmy – jak v samotném Kyjevě, tak i na místech spojených s nejdůležitějšími událostmi války, stejně jako na frontové linii, kde se odehrávají zásadní okamžiky budoucího zpravodajství,“ říká vedoucí zahraniční redakce a zástupce šéfredaktora zpravodajství Michal Kubal a dále dodává: „Přesná podoba obsáhlého vysílání bude – symbolicky, jako tomu bylo vždy v průběhu posledních dvanácti měsíců – do značné míry záviset na vývoji konfliktu samotného.“

Situaci, kdy Ukrajina a s ní i zbytek Evropy již rok čelí Ruskem rozpoutané válečné tragédii, věnuje ČT24 speciální vysílání v průběhu celého pátečního dne, a to v časových blocích od 10:00, 12:30 a 16:30 hodin. Kromě živých vstupů přímo z míst války zprostředkuje Čtyřiadvacítka divákům zahraniční reakce prostřednictvím zpravodajů v Bruselu, Berlíně nebo Washingtonu a nabídne rozhovory s exkluzivními hosty, experty či vrcholnými představiteli státu.

Bilanci za rokem, v němž se Ukrajina stala terčem válečného útoku, nabízí Čtyřiadvacítka v průběhu celého února. Do vysílání zařazuje například medailony, v nichž se reportéři ČT ohlížejí za klíčovými událostmi uplynulých dvanácti měsíců; dále krátké segmenty nazvané Rok války, ve kterých jsou rozebírány jednotlivé aspekty konfliktu nebo speciální vydání nedělních Devadesátek, jež přinášejí různé úhly pohledu, a to od vývoje střetu až po dopady na českou společnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: Noví čeští velvyslanci zamíří do Turecka a Švýcarska

16:08 Ministerstvo zahraničí: Noví čeští velvyslanci zamíří do Turecka a Švýcarska

V následujících měsících vyšle česká diplomacie nové velvyslance do Ankary a do Bernu.