České Budějovice tradičně zahajují běžecký seriál RunTour

28.02.2017 9:07

Oblíbený běh v historickém centru Českých Budějovic odstartuje 8.4.2017 další ročník běžeckého seriálu RunTour. Do startu závodu nezbývají ani dva měsíce a už je vyprodáno přes polovinu míst. A právě kvůli velkému zájmu navýšili pořadatelé celkovou kapacitu na 1500 závodníků.

České Budějovice tradičně zahajují běžecký seriál RunTour
Foto: Archiv Jihočeský kraj
Popisek: Tričko Run Tour

Přesná trasa závodu byla odtajněna 6. února a zobrazuje závody na 5 a 10 km pro dospělé a trasu pro ty nejmenší, kteří klasicky poběží závod na 500 a 1000 metrů. Vybíhat se bude tradičně z náměstí Přemysla Otakara II., kde se bude odehrávat celé dění okolo závodu.

Odtajněna byla i kolekce triček RunTour 2017. Pro každé město je zvolený odlišný design a trička jsou z kvalitního běžeckého a funkčního materiálu. Pro České Budějovice byla zvolena žlutá barva.

Kromě závodů je pro závodníky i jejich doprovod připraveno mnoho doprovodných aktivit a známých osobností. Mezi závodníky se i letos ukáže Pavel Svoboda, moderátor Snídaně s Novou, který se kromě běhu bude věnovat i dětem u stolního fotbálku. Těšit se můžete i na účast jihočeské atletky Lucie Sekanové, která aktuálně zahajuje svou přípravu na Letní olympijské hry v roce 2020 v Tokiu. Její nejlepší čas na 10 km dlouhé trati v Českých Budějovicích je 34 minut a 30 sekund.

Registrace probíhají online na www.run-tour.cz a budou pokračovat až do vyprodání jednotlivých běhů, pořadatelé rovněž nabízejí možnost darovat startovné jako dárek nebo si dokoupit závodní tričko. „Unikátní medaile pro každý závod, kterou dostane v cíli každý běžec na speciálních tkaničkách od bot, bereme už jako samozřejmost,“ uzavírá téma RunTour tiskový mluvčí Richard Valoušek. Teď je čas se registrovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Komerční článek

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…