České aerolinie a Alitalia zahájily obchodní spolupráci

16.06.2016 9:40

České aerolinie a italský národní dopravce, společnost Alitalia, dnes zahájily obchodní spolupráci na bázi vzájemného sdílení kódů. Obě společnosti díky tomu mohou zákazníkům na českém a italském trhu nabídnout více než 40 přímých zpátečních spojů mezi oběma zeměmi a další návazné spoje v Itálii, ČR a na Slovensku.

České aerolinie a Alitalia zahájily obchodní spolupráci
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Oba dopravci kromě toho postupně přidají do svých letových řádů další destinace, ČSA například na Středním a Blízkém východě, v Severní či Jižní Americe, zatímco Alitalia na Ukrajině. Zákazníci obou společností získají především lepší letecké spojení mezi ČR a Itálií.

České aerolinie přidají do svého letového řádu denní letecké spojení mezi Prahou a Římem provozované společností Alitalia, díky čemuž oba dopravci mohou společně nabízet svým zákazníkům až 2 zpáteční spoje mezi oběma metropolemi denně. Svůj OK kód budou mít ČSA nově také na návazných linkách do Ancony, Bari, Brindisi, Palerma nebo Reggio di Calabria, které z Říma denně provozuje Alitalia. V letošní hlavní letní sezóně tak mohou klienti ČSA využívat z Prahy letecké spojení do celkem 16 destinací v Itálii, 5 provozovaných Českými aeroliniemi a 11 ve spolupráci s code-shareovými partnery, společnostmi Alitalia a Travel Service.

Nová obchodní spolupráce s ČSA umožní společnosti Alitalia rozšířit svůj letový řád o přímé pravidelné spoje na 5 linkách mezi Benátkami, Boloní, Milánem, Pisou, Římem a Prahou, které provozují České aerolinie. Nově tak bude moci Alitalia nabízet svým zákazníkům až dva denní spoje mezi Milánem i Římem a Prahou, denní spojení jak mezi Benátkami, tak i Boloní a Prahou, a až tři zpáteční lety týdně mezi Pisou a Prahou. Svůj kód AZ bude mít Alitalia také na linkách Českých aerolinií z Prahy do Ostravy, Bratislavy, Košic, do Oděsy a Kyjeva. Díky tomu se zlepší dostupnost České republiky, Slovenska a Ukrajiny pro italské zákazníky.

České aerolinie díky nové obchodní spolupráci postupně přidají do letového řádu také spoje do Ammánu a Teheránu provozované společností Alitalia z Říma, ale také do Bejrútu a Skopje, které doplní nabídku přímých spojů ČSA do obou destinací z Prahy. V letovém řádu ČSA se pod kódem OK nově objeví i tři linky Alitalie z Říma, Milána a Benátek do Abú Dhabi. Kromě toho ČSA po obdržení všech nezbytných povolení rozšíří svůj letový řád o linky do Toronta, New Yorku (JFK), Bostonu, Los Angeles, Santiaga de Chile, Sao Paula a Rio de Janeira, které vypravuje Alitalia z Říma, a které navazují na přímé lety mezi Prahou a italskou metropolí.

„Je pro mě nesmírným potěšením, že mohu Alitalii přivítat jako našeho nového code-shareového partnera, v pořadí již 23, ale rozsahem spolupráce jako jednoho z největších a nejvýznamnějších. Nová spolupráce s Alitalií mě těší o to víc, že se jedná o partnery z aliance SkyTeam, jejímž členem jsou i ČSA. Díky naší spolupráci můžeme společně nabízet našim klientům více než 40 přímých zpátečních spojů týdně mezi Prahou a Itálií a řadu dalších atraktivních návazných spojů. Jsem přesvědčen, že to přispěje nejen k vylepšení leteckého spojení mezi oběma zeměmi pro obchodní cestující a turisty, ale v neposlední řadě k posílení obchodních pozic a prodejů obou společností jak na českém, tak i na italském trhu,“ řekl Ján Tóth, ředitel Českých aerolinií pro Obchod, Marketing a Aliance.

Letenky na nové spoje mezi ČR a Itálií jsou od dnešního dne v prodeji na webových stránkách obou společností na www.alitalia.com a www.csa.cz, prostřednictvím cestovních kanceláří a agentur nebo přes kontaktní centra obou aerolinií. Další spoje budou postupně přidávány po obdržení všech nezbytných povolení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…