České aerolinie spojí polskou Radom s Prahou pravidelnou linkou

22.07.2015 15:16

České aerolinie pokračují v rozšiřování svých aktivit na polském trhu. Od 18. září 2015 spojí třemi zpátečními frekvencemi týdně Radom s Prahou.

České aerolinie spojí polskou Radom s Prahou pravidelnou linkou
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Obyvatelé Radomi a jihu Mazovského vojvodství díky tomu získají doposud chybějící přímé letecké spojení do středoevropského uzlu s možností pokračovat na návazných linkách Českých aerolinií a jejich partnerů do dalších destinací. Ceny jednosměrných letenek do Radomi začínají na 2142 Kč, zpátečních pak od 3595 Kč včetně všech poplatků.

Lety do Radomi budou České aerolinie vypravovat každé pondělí, pátek a neděli s odletem z Prahy pět minut po poledni. Odlet zpátečních spojů z Radomi je plánován na 14:40 s příletem na Letiště Václava Havla Praha v 16:15. Spoje budou provozovány turbovrtulovými letadly ATR 72, let trvá půldruhé hodiny. České aerolinie se spoji počítají také v nadcházející zimní sezóně 2015/2016.

Letový řád linky je upraven tak, aby cestující z Radomi mohli po jednoduchém přestupu v Praze pokračovat na palubách Českých aerolinií a jejich partnerů do dalších destinací, např. do Amsterdamu, Billundu, Bruselu, Budapešti, Düsseldorfu, Frankfurtu, Göteborgu, Hamburku, Helsinek, Kodaně, Košic, Kyjeva, Milána, Moskvy, Paříže, Soulu, Tel Avivu, ale také Bilbaa, Porta a desítek dalších ve Středomoří nebo řady cílů v jihovýchodní Asii. Linka je tak primárně určena pro obyvatele téměř čtvrtmilionové Radomi a přilehlého spádového okolí, po Varšavě druhého největšího města Mazovieckého vojvodství, ale také pro expaty pocházející z této oblasti, kteří žijí a pracují v různých částech Evropy.

Plánované nové spoje mezi Radomí a Prahou jsou již pátou pravidelnou linkou, kterou budou České aerolinie z Polska vypravovat. V úterý 14. července 2015 České aerolinie vypravily první lety na nových linkách Praha – Lodž, Lodž – Edinburgh a Řešov – Edinburgh, které společnost před měsícem oznámila a přidala do letového řádu. Kromě toho České aerolinie v Polsku provozují tradiční spoje mezi Varšavou a Prahou.

„Polsko je významný a velký trh s řadou zajímavých obchodních příležitostí zapadající do naší strategie, které by byla škoda nevyužívat. Poláci rádi a hodně cestují, letecká doprava se zde slibně rozvíjí a u toho bychom chtěli být. V nové lince mezi Prahou a Radomí se sešla naše snaha o rozvoj na polském trhu s poptávkou turistů a individuálních cestujících z regionu Radomi do Prahy a dalších evropských destinací. Zároveň si velmi vážíme dobrých partnerských vztahů a podpory Letiště Radom v tomto našem počinu,“ uvedl Ján Tóth, ředitel Českých aerolinií pro obchod a marketing, a dodal: „Příklad našich nových linek z Lodže a Řešova a poměrně optimistický vývoj knihování na nich ukazuje správnost našeho rozhodnutí zaměřit se na polském trhu na nové spoje. V Polsku chceme být aktivní i nadále a maximálně využívat potenciál a možnosti zdejšího trhu.“

Letenky je možné od dnešního dne zakoupit v celé distribuční síti Českých aerolinií a partnerů, tj. na webových stránkách společnosti na www.csa.cz nebo www.czechairlines.com, prostřednictvím Kontaktního centra, v prodejních kancelářích či na obchodních zastoupeních ČSA, ale také v cestovních kancelářích, agenturách a u prodejců letenek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …