České dráhy: Cestování vlakem je bezpečné

08.10.2020 15:13 | Zprávy

České dráhy nepolevují v pravidelné údržbě a dezinfekci vozidel. Ta probíhá v rámci všech Oblastních centrech údržby ČD.

České dráhy: Cestování vlakem je bezpečné
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Například v depech na západě Čech, pod která spadají střediska údržby Plzeň, Cheb, České Budějovice, Tábor, Blatná, Klatovy, Louny a Rakovník, probíhá denně dezinfekce 22 kolejových vozidel a dalších 6 vozidel každý den projde ozonizací. Měsíčně tak v každém z těchto dep projde důkladnou ochranou před viry a bakteriemi zhruba 120 souprav. Ve všech střediskách údržby na západě Čech se tak každý měsíc důkladně vydezinfikuje téměř tisícovka souprav.

Při úklidu a dezinfekci souprav věnují úklidové čety zvláštní pozornost dezinfekci všech součástí vybavení, se kterými cestující přicházejí často do kontaktu (kliky, madla, tlačítka apod.) To se provádí se i několikrát za den při vratném čištění souprav.

Dezinfekcí ozónem prochází v rámci pravidelného čištění i klimatizace. Vozidla odstavená na údržbu dezinfikujeme postřiky. Tím chráníme zároveň naše zaměstnance.

Provozní personál je vybaven ochrannými prostředky (roušky, respirátory, desinfekce, rukavice, brýle apod.). Ve vlacích a uzavřených objektech a budovách je v souvislosti se zhoršenou epidemickou situací povinnost zakrývání dýchacích cest.  Cestující informujeme prostřednictvím plakátů a upozornění vlakovým doprovodem přímo ve vlaku. Cestující žádáme, aby upřednostnili nákup jízdenky online, prostřednictvím aplikace Můj vlak nebo při nákupu ve vlaku využili bezkontaktní platbu. Při nákupu na e-shopu ve vnitrostátní dopravě je pak místenka zdarma (kromě povinně místenkových vlaků).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

NKÚ: Zastarávající infrastruktura základních registrů není obměněna, bezodstávkový provoz stále chybí

10:17 NKÚ: Zastarávající infrastruktura základních registrů není obměněna, bezodstávkový provoz stále chybí

Systém základních registrů nesplňuje zvyšující se požadavky na úroveň digitalizace veřejné správy. M…