České dráhy: Jednání o posledních smluvních detailech s Královéhradeckým krajem pokračují

02.05.2021 15:40

České dráhy pokračují se zástupci Královehradeckého kraje v jednáních o posledních smluvních detailech pro zajištění provozu regionálních spojů podle nové smlouvy od prosince 2021.

České dráhy: Jednání o posledních smluvních detailech s Královéhradeckým krajem pokračují
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Uspěli jsme v konkurenci 31 oslovených dopravců. Chceme naplnit náš prvotní cíl, obhájit nejen současný rozsah výkonů ČD v regionu, ale zajistit i nové linky, například přímé vlaky z Pardubic a Hradce Králové do Svobody nad Úpou nebo Broumova. Díky jasné vizi a odpovědnosti Královéhradeckého kraje pro region chystáme v průběhu trvání nové smlouvy v kraji výrazné zvýšení kvality cestování v podobě až 40 zcela nových moderních elektrických a motorových vlaků, prvními by se cestující mohli svézt již od roku 2024. Počítáme také s modernizací většiny stávajících vozidel.

Předmětem jednání bude i pokračování provozu spojů ČD mezi Trutnovem a Teplicemi nad Metují v ročním rozsahu asi 200 tis. vlakokilometrů od prosince 2021. Na této trati, kde původně kraj jednal o smlouvě se společností GW Train Regio, plánujeme nasadit nově celoročně nízkopodlažní vlaky RegioNova. Celkově tak chceme nabídnout cestujícím větší přepravní kapacitu. Doposud linku obsluhovala vozidla řady 814 RegioNova pouze v letním období (pozn. duben až září), po zbytek roku byla nasazována vozidla řady 810 s nižší kapacitou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …