České dráhy: V Brně-Maloměřicích vyroste nová opravárenská hala

06.02.2019 9:04

Tento měsíc budou zahájeny práce na výstavbě nové opravárenské haly v Brně-Maloměřicích (Oblastní centrum údržby – Východ Brno). Veřejnou zakázku provede sdružení společností TSS Grade, a.s., a Doprastav, a.s., za cenu 219 milionů korun, což je o 30 milionů korun méně, než byla původně předpokládaná hodnota veřejné zakázky.

České dráhy: V Brně-Maloměřicích vyroste nová opravárenská hala
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Dvoukolejná hala bude mít délku 153,4 metrů a její šířka bude 21,6 metrů. Díky těmto rozměrům zde bude možné zajišťovat údržbu a opravy také u pětivozových, 132 metrů dlouhých jednotek InterPanter nebo na jednu kolej přistavit až dvě jednotky RegioPanter, které jsou dvou a tří vozové. To znamená celkové snížení nákladů a zrychlení servisu,“ říká předseda představenstva a generální ředitel ČD, a.s., Miroslav Kupec.

Hala bude vybavena prohlídkovými kanály se samostatnými vstupy jak z čela, tak z boku. Podél jedné koleje budou umístěny pevné prohlídkové lávky pro údržbu zařízení na střeše elektrických jednotek, druhá kolej bude vybavena dvěma šestimetrovými mobilními plošinami. Součástí vybavení bude také jeřábová dráha s elektrickým mostovým jeřábem o nosnosti 10 tun, zařízení pro odsávání vakuových WC, signalizace posunu nebo kamerový systém.

Výstavba, která potrvá 20 měsíců, bude zahrnovat i rozsáhlou přestavbu kolejiště, úpravy trakčního vedení a novou příjezdovou komunikaci.

Národní dopravce touto další investicí potvrzuje svůj záměr nadále vylepšovat pozici v segmentu opravárenství a údržby kolejových vozidel. Již ve druhé polovině loňského roku například uvedl do provozu mimoúrovňový soustruh pro údržbu kol a brzdových kotoučů v areálu pražského depa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…