České dráhy: Z nádraží v Roudné vyjede poslední vlak

02.09.2022 8:24 | Tisková zpráva

S prvním zářijovým dnem zmizí s tarifních systémů stanice Roudná v jižních Čechách. V pátek 2. září dopoledne pojedou po staré trati mezi Soběslaví a odbočkou Doubí u Tábora vlaky naposledy.

České dráhy: Z nádraží v Roudné vyjede poslední vlak
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Správa železnic totiž v době od 2. do 11. září zprovozní přeložku tratě, kterou pak začnou využívat všechny vlaky Českých drah. Úplně posledním vlakem s cestujícími, který ze železniční stanice Roudná odjede, bude zvláštní, rozlučkový vlak, který zajistí jednotka RegioPanter. Tím se uzavře více než 150 letá historie nádraží v Roudné.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

V pátek 2. září dopoledne bude oficiálně ukončen provoz vlaků ve stanici Roudná. Posledním pravidelným zastavujícím vlakem ve směru do Veselí nad Lužnicí bude vlak Os 8207 (odj. z Roudné v 7:37), ve směru do Tábora pak spoj Os 8206 (odj. z Roudné v 8:22).

Více než 150 let provozu nádraží v Roudné pak uzavře zvláštní vlak Českých drah, který zároveň bude i vlakem rozlučkovým. Tento vlak odjede z Roudné v 9:12 a do Tábora přijede v 9:22. Na tomto mimořádném spoji bude nasazena jednotka RegioPanter a cesta v něm bude bezplatná. Z Tábora zpět bude zajištěn odvoz autobusem obce Roudná a i výlukovým autobusem Českých drah za vlak Os 8209 (odjezd z Tábora v 9:30). Tento výlukový autobus mimořádně zastaví v Roudné.

Ve směru do Veselí nad Lužnicí odjede jako poslední historický motorový vůz M240 společnosti Railway Capital.

Na nádraží v Roudné pořádá obec od 8. hodiny ranní doprovodný program. V Komunitním centru Roudná pak bude po odjezdu posledního vlaku pokračovat kulturní program s hudbou od 10. hodiny až do večerních hodin.

Po ukončení výluky, při které bude Správa železnic napojovat nově vybudovaný úsek tratě, začnou vlaky ČD zastavovat v nové zastávce Myslkovice. Ta nahradí původní stanici v Roudné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…