České dráhy zakoupily v Rakousku 41 rychlíkových vozů

02.07.2018 17:05

České dráhy rozšíří park osobních vozů pro dálkové vlaky nákupem vozů od rakouských železnic ÖBB. Komfortní klimatizované vozy posílí kapacitu mezistátních i vnitrostátních vlaků.

České dráhy zakoupily v Rakousku 41 rychlíkových vozů
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Využili jsme další příležitost k rozšíření našeho parku o komfortní rychlíkové vozy typu UIC-Z, které naši rakouští kolegové prodávali. Jedná se sice o starší vozy, ovšem s moderní konstrukcí vybavené klimatizací, oddíly se šesti místy k sezení a schopné provozu rychlostí až 200 km/h,“ uvedl k nákupu vozů v Rakousku Miroslav Kupec, člen představenstva Českých drah odpovědný za techniku, servis a majetek.

České dráhy nasadí většinu vozů do provozu co nejdříve, po provedení příslušných kontrol a revizí. Menší část vozů pak projde před nasazením do provozu rozsáhlejší opravou.

Vozy 2. třídy řady Bmz budou nasazeny na vnitrostátní a mezistátní linky Českých drah. Cestujícím nabízejí klimatizované interiéry, oddíly se 6 místy k sezení s posuvnými polohovatelnými sedačkami a elektrické zásuvky 230 V pro napájení elektroniky.

České dráhy zaplatí za 41 osobních vozů 13,7 milionu EUR.

Národní dopravce v současnosti disponuje téměř 900 osobními vozy pro rychlost 160 km/h a více a 50 lokomotivami pro tyto vysoké rychlosti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…