Českému rozhlasu výrazně přibyli posluchači, vyplývá to z nejaktuálnější Radio Projektu

12.05.2014 20:40

Podle aktuálních výsledků hlavního výzkumu poslechovosti rádií v ČR Radio Projekt za období od 1. 10. 2013 – 31. 3. 2014 posílil Český rozhlas své publikum. Počet posluchačů, kteří poslouchají Český rozhlas denně, vzrostl o 78 tisíc lidí a těch, kteří ho poslouchají průměrně v týdnu, stoupl dokonce o 89 tisíc lidí ve srovnání s předchozím obdobím. Nejvíce posluchačů přibylo stanici Radiožurnál.

Českému rozhlasu výrazně přibyli posluchači, vyplývá to z nejaktuálnější Radio Projektu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Některou z  21 stanic Českého rozhlasu poslouchalo v daném období 1 milion 632 tisíc posluchačů v průměrném dni. V průměrném týdnu poslouchalo některou z jeho stanic kolem 2 milionů 571 tisíc posluchačů.

„Jsem za tyto výsledky rád. Je vidět, že se ubíráme správným směrem. Jsem pyšný na Radiožurnál, kterému dokonce vzrostlo publikum nejvíce ze všech rádií na českém rozhlasovém trhu. V denním poslechu posílil o 40 tisíc a v týdenním o 54 tisíc posluchačů, “ řekl k výsledkům Radio Projektu náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Vrostl také podíl Radiožurnálu na trhu o 0,6 procentního bodu na hodnotu 9,3 procent a podíl celého Českého rozhlasu stoupl na 22,5 procent, což znamená výrazný nárůst o 0,7 procentního bodu ve srovnání s výsledky za předchozí období.

Nárůstem posluchačů se mohou pochlubit i další stanice ČRo. Vltava posílila v denním i týdenním publiku, pozitivní jsou i výsledky druhé největší stanice Českého rozhlasu, Dvojky, která získala o 16 tisíc týdenních posluchačů více než v předchozím období. Mezi regionálními stanicemi nejvíce bodoval především ČRo Brno.

Denní publikum = Kolik lidí poslouchá rádio průměrně za den

Týdenní publikum = Kolik lidí poslouchá rádio průměrně za týden

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…