Český červený kříž: Ukrajina - další pomoc červeného kříže

30.03.2022 10:57 | Tisková zpráva

Pomoc Českého červeného kříže obětem války na Ukrajině, která se zesílila po 24. únoru 2022, pokračuje s neztenčenou intenzitou. Každotýdenně přijíždí na Ukrajinu několik konvojů ČČK.

Český červený kříž: Ukrajina - další pomoc červeného kříže
Foto: ČČK
Popisek: Český červený kříž - logo

Za uběhlých již téměř pět týdnů ozbrojeného konfliktu jsme již vypravili 12 misí s humanitární pomocí. Stále má stejný a cílený charakter – zlepšujeme dostupnost zdravotní péče, zejména v bojem ohrožených oblastech Ukrajiny tím, že posilujeme zdravotnické týmy Ukrajinského červeného kříže a zdravotnická zařízení na Ukrajině. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí
Kromě více než 60 tun zdravotnického materiálu, přístrojů a léčiv (kromě známých traumasetů a obvazového materiálu se jedná o chirurgický materiál a nástroje, sety pro popáleninovou medicínu včetně medikace, dlahy, zevní fixátory, anesteziologické monitory a další přístroje, léčiva užívaná v porodnictví, vakuové dlahy) jsme dodali opakovaně také ochranné prostředky (přilby, vesty), nosítka, zdravotnické stany a v neposlední řadě také vozidla: celkem Ukrajinský červený kříž již do provozu zařadil 22 zdravotnických vozidel a tři vozidla pro přepravu humanitární pomoci. Jen dnes bylo na Ukrajině předáno 37 dalších palet zdravotnického materiálu v hodnotě přes 5 milionů Kč.

Tento týden bude zahájena dodávka dalších osmi vozidel. Připravena je i nově zakoupená výstroj pro ukrajinskou civilní obranu v hodnotě 11 milionů Kč.

Ukrajinský červený kříž poskytuje v souladu se Základními principy ČK&ČP pomoc všem raněným a nemocným bez ohledu na jejich příslušnost národnostní, jazykovou či jinou.

Do pomoci lidem postiženým válkou na Ukrajině se zapojujeme i v ČR – již téměř čtyři týdny je do ní zapojeno sedm set našich dobrovolníků a zaměstnanců, převážně se jedná o činnost v rámci Asistenčních center pomoci Ukrajině a další formy pomoci od psychosociální pro ubytování. Adresně jsme již pomohli třem desítkám tisícům běženců…

Pomoc Českého červeného kříže je financována podporou z prostředků sbírky na Fondu humanity ČČK, příspěvků Ministerstva zahraničních věcí, MEDEVACu, z darů jednotlivců a institucí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP mění pražce, kolejnice a výhybky na traťových kolejích, vedoucích ze stanice Depo Hostivař do stanice Skalka

7:14 DPP mění pražce, kolejnice a výhybky na traťových kolejích, vedoucích ze stanice Depo Hostivař do stanice Skalka

Na traťových kolejích vedoucích ze stanice Depo Hostivař do stanice Skalka bude Dopravní podnik hl. …