Český rozhlas Dvojka živě hned z deseti míst Hradozámecké noci

27.08.2015 11:59

V sobotu 29. srpna se Český rozhlas Dvojka připojí k projektu Národního památkového ústavu „Hradozámecká noc“ a exkluzivně odvysílá živé vstupy hned z deseti památek, poslední před sobotní půlnocí.

Český rozhlas Dvojka živě hned z deseti míst Hradozámecké noci
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Myšlenka vznikla v rámci pořadu Výlety s Dvojkou. Ty se vydávají každý týden na místa zajímavá, zapomenutá a někdy i dávno ztracená. V sobotu 29. srpna se ale moderátoři pořadu Světlana Lavičková a Václav Žmolík pokusí během deseti hodin navštívit hned deset památek v Čechách a na Moravě a odvysílají z nich živé vstupy.

Vysílání odstartují klasické a známé hodinové Výlety od 14. hodin na hradě Roštejn se Světlanou Lavičkovou. V tuto chvíli už ale bude Václav Žmolík na Moravě.
Deset minut před každou celou hodinou se pak přihlásí Václav Žmolík nebo Světlana Lavičková z jednoho z vybraných míst z Moravy nebo Čech. A vždy budou mít u sebe zajímavé hosty a přiblíží posluchačům atmosféru, která tam panuje. 

Václav Žmolík pozve posluchače na státní hrad Šternberk, zámky Bruntál, Kunín a Hradec nad Moravicí, zatímco Světlana Lavičková se vydá na cestu Jižními Čechami po památkách Dačice, Landštejn, Nové Hrady, Rožmberk a Kratochvíle. Úplný přehled časů najdou posluchači na www.dvojka.rozhlas.cz.

„Bude to tak trochu „hoňka". Protože, když se podíváte na mapu a zjistíte, odkud odevšad budeme vysílat, tak si uvědomíte, že „času je málo a voda stoupá“. Na některé přejezdy máme sotva 30 minut a tak už se teď v duchu modlíme, aby nikde na cestě nevznikly problémy, protože pak to bude teprve ten správný adrenalin. Ale bude to stát za to a moc se na sobotu těším,“ říká Světlana Lavičková.

A její kolega Václav Žmolík doplňuje: „Vím, že na památkových objektech, které jsem si vybral na Moravě, jsou opravdu velmi šikovní kasteláni, a tak jsem opravdu zvědavý, co spolu se svými nejbližšími spolupracovníky pro návštěvníky letos nachystali. Jistě opět překvapí. A naším prostřednictvím si budou moci trochu té kouzelné zámecké atmosféry užít i naši posluchači.“ 

O zvláštnosti vysílání svědčí ostatně i slova vedoucího programu Dvojky Martina Jonáka: „Ani mistr světa v pozemní turistice, i kdyby byl z Japonska, by nikdy nestíhal takhle na přeskáčku a přitom skoro systematicky během několika hodin navštívit a užít si to, čím se naše země může pochlubit. Jen Dvojka ví, jak na to, a kdo si nás naladí, rychle se přesvědčí.“  

Exkluzivní vysílání z Hradozámecké noci 2015 startuje na vlnách Českého rozhlasu Dvojka v sobotu 29. srpna už ve 14. hodin. A pak pokračuje až do půlnoci.

Více informací o programu a pořadech na webu www.dvojka.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…