Český rozhlas: O novinkách ve vědě s nadhledem

29.09.2017 8:59

Český rozhlas Dvojka zařazuje od 2. října do svého odpoledního vysílání hodinové zvědavosti.

Český rozhlas: O novinkách ve vědě s nadhledem
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Pořad si klade za cíl představit posluchačům svět vědy a techniky zábavnější formou. Od pondělí do čtvrtka v čase 13.00 - 14.00 hod. budou vědu popularizovat dva moderátorské týmy: Markéta Mayerová s Václavem Žmolíkem a Iva Bendová s Davidem Šťáhlavským, a tým redaktorů Publicistiky.

Každý den doplní moderátorské dvojice pozvaný host k tématu z okruhu nejenom známých popularizátorů vědy a techniky, ale také pedagogové nebo mladí techničtí talenti.

„Ke spolupráci jsme oslovili i známé osobnosti z kulturního světa, které mají k vědě vztah. Pořad by ale nevznikl bez redaktorů Publicistiky, kteří budou do vysílání denně vstupovat živě z různých míst republiky, kde se v oblasti vědy něco děje, a k mikrofonu přivedou i svého respondenta,“ říká vedoucí programu Českého rozhlasu Dvojka Kateřina Dvořáková.

O vědě bude řeč také z pohledu historie nebo českých patentů a vynálezů. Chybět nebude ani pohled očima mladých vědců a posluchači získají informace o novinkách z vědy a techniky včetně pozvánek na víkendové akce spojené s vědou.

Postřehy z příprav doplňuje jeden z moderátorů pořadu a vedoucí tvůrčí skupiny Publicistika Českého rozhlasu David Šťáhlavský: „Při natáčení pilotu jsme prožili sami velké zVědavosti. Naši reportéři museli z místa přiblížit prostředí. Zkoušíme i docela nové věci a chceme navodit neformální atmosféru ve studiu, což posluchači jistě ocení.“

Více informací k programu Českého rozhlasu Dvojka najdete také ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ a Oranžové kolo na Zahájení lázeňské sezony v Teplicích

13:04 Nadace ČEZ a Oranžové kolo na Zahájení lázeňské sezony v Teplicích

Poslední květnový víkend patřil v Teplicích nejen slavnostnímu Zahájení 870. lázeňské sezony, ale i …