Český rozhlas losoval pořadí účastníků politických stran a hnutí v předvolebních pořadech

02.04.2014 15:01

Stejně jako v případě podzimních voleb do Poslanecké sněmovny, tak i před volbami do Evropského parlamentu chce být Český rozhlas maximálně transparentní. Ve středu 2. dubna proto v prostorách Atria Českého rozhlasu proběhlo veřejné losování pořadí, v jakém se jednotlivé strany a hnutí objeví v pořadech předvolebního vysílání.

Český rozhlas losoval pořadí účastníků politických stran a hnutí v předvolebních pořadech
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Český rozhlas dá významný prostor zástupcům všech kandidujících subjektů, a to hned na třech okruzích - na Radiožurnálu, na Plusu a na kompletní síti regionálních stanic. Každý subjekt kandidující ve všech krajích ČR se objeví na všech těchto stanicích. Připraveny jsou pořady různých formátů - debaty (kulaté stoly), vizitky (předtočené odpovědi na jednotný dotazník) i rozhovory "jeden na jednoho" (tedy moderátor a zástupce strany).

Předvolební servis Českého rozhlasu nebude zahrnovat jen rozhovory a debaty s politiky. Nabídne i praktické informace, zpravodajství z průběhu kampaně a také přehledné srovnání programových záměrů jednotlivých kandidujících subjektů na zpravodajském webu.

Evropské volby často nejsou vnímány ze strany voličů jako zásadní záležitost, což souvisí i s nepříliš vysokým povědomím o Evropské unii jako takové a o jejích institucích. Český rozhlas se proto bude výrazně věnovat i představení a vysvětlení fungování EU a Evropského parlamentu. Navíc tuto „EUosvětu“ propojí s připomínkami výročí 10 let od vstupu České republiky do EU.

Záznam z losování můžete zhlédnout na YouTube kanálu Českého rozhlasu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…