Český rozhlas posílí svou transparentnost, spouští interaktivní rozpočet

29.06.2017 8:05

K 1. červenci 2017 spustí Český rozhlas novou službu, která umožní široké veřejnosti přehledně sledovat hospodaření a finanční situaci instituce.

Český rozhlas posílí svou transparentnost, spouští interaktivní rozpočet
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Zavedení interaktivního rozpočtu byl jeden z cílů kandidátského projektu současného generálního ředitele Reného Zavorala při jeho zvolení v roce 2016.

Interaktivní rozpočet Českého rozhlasu poskytne detailní informace o aktuálním schváleném rozpočtu, včetně přesných nákladů i výnosů v kalendářním roce. Zobrazit bude možné i statistiky a časové řady u vybraných položek jako jsou informace z oblasti zaměstnanosti či investičních činností.

„Cílem zavedení interaktivního rozpočtu je především zlepšit povědomí občanů o hospodaření veřejnoprávní instituce a otevřeně a transparentně poskytnout ekonomické informace o Českém rozhlase. Interaktivní rozpočet je právě ta cesta, jak hospodaření zprůhlednit,“ uvedl generální ředitel René Zavoral.

Služba bude k dispozici na webových stránkách Českého rozhlasu v sekci Hospodaření (www.rozhlas.cz/informace/hospodareni). Informace budou uvedeny jak tabulkovou formou, tak i v podobě tzv. „Dvouúrovňového rozklikávacího rozpočtu“. U vybraných ekonomických veličin, především z oblasti hospodaření a zaměstnanosti, bude možné zobrazit jejich vývoj za posledních 6 let. Služba také znázorní stavy evidovaných rozhlasových přijímačů a inkaso rozhlasových poplatků. Ke stažení budou Výroční zprávy o hospodaření Českého rozhlasu od roku 2011.

Aplikace je velice intuitivní a nevyžaduje žádné pokročilé znalosti. Uživatelům nabízí bez jakékoliv registrace pohodlný přístup k detailním informacím, a to pomocí jednoduchého klikání myší. Interaktivní rozpočet je přístupný i přes chytrý mobilní telefon nebo tablet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…