Český rozhlas vydal unikátní publikaci vánočních písní evropských národů

07.12.2016 19:02

Český rozhlas vydal v předvánočním čase unikátní publikaci „Vánoční písně evropských národů“ v úpravách Milana Dvořáka, jejíž součástí je také CD a ve formě Braillově notopisu je určena i pro nevidomé a zrakově postižené. Slavnostní křest se uskuteční v sobotu 10. prosince v 11.00 hodin v Tereziánském sále Břevnovského kláštera.

Český rozhlas vydal unikátní publikaci vánočních písní evropských národů
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Křest publikace proběhne v rámci slavnostního koncertu v Tereziánském sále Břevnovského kláštera v sobotu 10. prosince od 11.00 hodin. Zazní vybrané skladby v podání žáků základních uměleckých škol z České republiky a Slovenska, posluchačů Konzervatoře Jana Deyla a HAMU. Hodinovým programem posluchače provede převor Břevnovského kláštera Prokop Petr Siostrzonek.

Koncertu se zúčastní významné osobnosti kulturního a společenského života v čele s ministrem kultury České republiky Danielem Hermanem, generálním ředitelem České filharmonie, Českého rozhlasu a zástupci Velvyslanectví Rumunska.

„Touto publikací i samotným koncertem chceme připomenout klenoty z pokladu lidové hudební tvorby evropských zemí i hodnoty, na nichž evropská kultura stojí.“ uvedl Jiří Dohnal z hudebního nakladatelství Českého rozhlasu, který je autorem publikace.

Hudební nakladatelství Českého rozhlasu vydává každoročně desítky titulů z oblasti vážné i populární hudby. Nezapomíná ani na nevidomé nebo zrakově postižené. Vybrané publikace totiž vydává i Braillovým notopisem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…