Český rozhlas získal 23 951 nových poplatníků rozhlasového poplatku

18.06.2013 11:58

V uplynulých týdnech Český rozhlas oslovil 90 tisíc domácností, které platí poplatek za držení televizního přístroje a přitom nejsou přihlášeny k placení poplatku za rozhlas. Celkem se touto akcí podařilo získat 23 951 nových poplatníků.

Český rozhlas získal 23 951 nových poplatníků rozhlasového poplatku
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Obsahem dopisů, které domácnosti dostaly, bylo vysvětlení, proč je nutno rozhlasový poplatek platit a jakým způsobem se lze k jeho placení přihlásit. Český rozhlas nabízí hned několik snadných možností, jak se k poplatku přihlásit: SMS zprávou, přes internet, nebo na kterékoliv pobočce České pošty. Nejvíce nových poplatníků využilo možnost přihlásit se k placení pomocí SMS zprávy. Druhá velká skupina využila přepážek České pošty. Očekávaný roční výnos z této akce představuje 12,9 mil. Kč.

„Jsem velmi rád, že akce byla úspěšná. Z výsledků jednoznačně vyplývá, že lidem vyhovuje jednoduchý komunikační kanál, jakými jsou především sms zprávy. Budeme v tomto trendu pokračovat a nabízet maximálně snadnou cestu, jak se k poplatku přihlásit, i v budoucnu. Akce ukázala, že když s lidmi vstřícně komunikujeme, dokážou být vstřícní i oni a k poplatku se dobrovolně přihlásit. Chci jim za to tímto poděkovat.“ řekl Ladislav Musil, náměstek generálního ředitele pro správu a provoz Českého rozhlasu.

Informace o poplatcích, jejich výši a způsobu placení naleznete na webu www.rozhlasovypoplatek.cz. 

Placení rozhlasového poplatku je zákonnou povinností každé domácnosti. Pro Český rozhlas tyto poplatky představují hlavní zdroj financování jeho vysílání.

Český rozhlas veřejnosti nabízí celkem 19 stanic (4 celoplošné, 11 regionálních a 4 speciální), široký obsah na internetu a přes mobilní aplikace a dále i archiv pořadů v iRadiu. Veškeré informace o Českém rozhlase a jeho aktivitách naleznete na webu rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…