Čeští sportovci obhajují na deaflympiádě v Samsunu medaile

19.07.2017 20:27

Tým české reprezentace si od účasti na největší sportovní události neslyšících v tureckém Samsunu slibuje dobré výsledky. Nadace ČEZ přispěla Českému paralympijskému výboru na jejich přípravu a vybavení částkou 1 milion korun.

Čeští sportovci obhajují na deaflympiádě v Samsunu medaile
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Čtyři a půl tisíce sluchově postižených sportovců z více než stovky zemí světa bojují o medaile na letní deaflympiádě v rozpáleném tureckém Samsunu. Mezi nimi i dvacítka Čechů, kteří se z celkových jednadvaceti sportovních disciplín představí v osmi. Na jejich přípravu na kvalifikační závody, pořízení sportovního vybavení a další výlohy související s tréninkem sportovců přispěla Nadace ČEZ částkou jednoho milionu korun.

Zkvalitnění přípravy, lepší finanční zázemí a zviditelňování sportovní scény handicapovaných napomáhá nejen integraci handicapovaných jedinců do společnosti, ale i lepší reprezentaci ČR. Mimo jiné též pozitivně motivuje stejně postiženou mládež k zapojení se do sportovních aktivit. „České reprezentaci na letní deaflympiádě přeji nejen cenné medaile a krásné sportovní zážitky, ale rovněž hodně povzbuzujících diváků na stadionech i prostřednictvím sportovních přenosů. Zaslouží si náš obdiv a podporu“, sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Nejvíce medailových šancí je spojováno se střelcem Markem Bartoškem, který bude v Samsunu obhajovat tři medaile z předchozí deaflympiády v Sofii. Kromě střelby vyšlou Češi do boje svoje sportovce ještě v atletice, beach volejbalu, bowlingu, cyklistice, orientačním běhu, stolním tenise a klasickém tenise. „Myslím, že budeme úspěšnější než na deaflympiádě v Tchaj-peji a v Sofii,“ myslí si Bartošek. Pět medailí pro Česko tipuje atlet Jakub Nosek, sportovní obojživelník, který v zimě mění atletiku za bobovou dráhu.

Aktuální informace o deaflympiádě a výkonech našich sportovců budou dostupné na oficiálním webu Českého paralympijského výboru a také na facebookovém profilu i na Twitteru. Deaflympiáda potrvá do neděle 30. července. Český paralympijský výbor (ČPV) je zastřešujícím spolkem asi 16 tisíc sportovců v šesti svazech a zaštiťuje, koordinuje a řídí procesy spojené s účastí sportovců na paralympiádách, deaflympiádách a Global Games.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.