Cestující mají možnost odvolit v areálu Letiště Václava Havla Praha

23.10.2013 10:30

Cestující, kteří v termínu 25. a 26. října nemají čas volit ve svém volebním okrsku, mohou v případě, že mají vyřízený voličský průkaz, využít volební místnost v areálu Letiště Václava Havla Praha.

Cestující mají možnost odvolit v areálu Letiště Václava Havla Praha
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Volby se na území České republiky konají ve dvou dnech, kterými jsou pátek a sobota; hlasování probíhá v pátek od 14.00 hodin do 22.00 hodin a v sobotu od 8.00 hodin do 14.00 hodin. Voličem je státní občan České republiky, který alespoň druhý den voleb dosáhl věku nejméně 18 let.

Volební místnost v areálu Letiště Václava Havla Praha:

Střední odborná škola civilního letectví, K Letišti 278, Praha 6 – Ruzyně, vstup hlavním vchodem, volební místnost je v přízemí budovy

Jak se tam cestující z Letiště Václava Havla Praha dostane:
- autobusem, od Terminálu 1 a Terminálu 2 se lze k této volební místnosti dostat autobusy MHD č. 100, 119, 179. Je to zastávka K letišti, doba jízdy autobusem je cca 10 minut.

- vlastní dopravou, vozem taxi

V případě, že chce cestující volit v této volební místnosti, tedy mimo volební okrsek v místě jeho trvalého pobytu, musí mít vystaven voličský průkaz. O voličský průkaz může volič požádat u jemu příslušného obecního úřadu osobně a to nejpozději do 23. října do 16 hodin. Dále může požádat podáním žádosti a to nejpozději do 18. října 2013, přičemž je zapotřebí žádost opatřit buď úředně ověřeným podpisem, nebo uznaným elektronickým podpisem, anebo ji poslat prostřednictvím datové schránky. Následně obecní úřad voličský průkaz nejdříve 15 dnů přede dnem voleb, tj. 10. října 2013, předá osobně voliči nebo osobě, která se prokáže plnou mocí s ověřeným podpisem voliče žádajícího o vydání voličského průkazu, anebo jej voliči zašle na jím uvedenou adresu. Při volbě se pak volič prokáže voličským průkazem a platným průkazem totožnosti (OP, cestovní pas).

Další důležitou informací je fakt, že voliči budou vybírat z kandidujících subjektů, které byly zaregistrovány v Praze, tzn., že pokud by nějaký cestující (volič) byl z jiného kraje České republiky, nemůže použít své hlasovací lístky, které obdržel domů, ale ve volební místnosti dostane ty, které jsou distribuovány na území hlavního města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…