Čínský národní cirkus startuje už páté turné v České republice

10.01.2017 11:30

Akrobatická show, Čínský národní cirkus, 15. ledna 2017 v Pardubicích odstartuje už páté turné po České republice.V pěti českých a moravských městech se představí s novým programem "Grandhotel Hong Kong - Svět návštěvníka Říše středu". Mistři akrobacie navštíví Pardubice, Ostravu, Brno, Prahu a České Budějovice, kde předvedou unikátní podívanou v nové dekoraci tajemného Hong Kongu.

Čínský národní cirkus startuje už páté turné v České republice
Foto: Čínský národní cirkus
Popisek: Čínský národní cirkus

Po loňském úspěchu vyprodaného turné Chinatown, soubor připravil novou show, která vychází z tradičního palácového umění starobylé Číny. Jednotlivá čísla vyprávějí krátké příběhy z prostředí viktoriánského grandhotelu Hong Kong a kombinují moderní tanec s východní filosofií. Krásná dívka jako had, elegantní akrobat v neuvěřitelném čísle akrobacie na rukou, charismatičtí žongléři s obrovskými vázami, klauni a akrobaté – to vše jsou kousky mozaiky, které tvoří jedinečný celek pitoreskního grandhotelu Hong Kong.

Základy originální show tvoří osm forem čínského akrobatického umění, jež vznikly v dynastii Han. Vzpírání, odvážná čísla, ke kterým patří provazochodectví a akrobacie na visutém laně, manipulační umění, ke kterému patří žonglování a točení talíři, Chi Kung- „vnitřní síla“- díky níž se akrobaté stávají imunními vůči čepelím dýk, hadí muži a ženy, stoje na rukou a salta, kouzlení a Chiao Ti, zápasy a simulace zvířecích pohybů v bojových číslech  a tancích. Čínská akrobatická tradice se prosadila jako samostatně respektovaná umělecká forma a její obliba trvá už 2.000 let.

Termíny představení:

15.1. 2017 Pardubice - Tipsport Aréna
16.1. 2017 Ostrava - OSTRAVAR Aréna
17.1. 2017 Brno - Hala Vodova
18.1. 2017 Praha - Kongresové centrum
19.1. 2017 Praha - Kongresové centrum
20.1. 2017 České Budějovice - Budvar Aréna

Začátky představení jsou v 19:00 hodin. Předprodej vstupenek v cenách od 390Kč do 990Kč jsou v prodeji v síti Ticket Art po celé ČR. Pořadatelem je společnost Ticket Art Production.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

16:05 Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstk…