CzechTourism: Perly Vysočiny v hledáčku ruských cestovních kanceláří

03.11.2018 16:33

Zástupci šesti ruských regionálních cestovních kanceláří se během poznávací cesty seznámili s bohatou nabídkou turistických možností regionu Vysočina. Cestu uspořádalo zahraniční zastoupení CzechTourism Moskva ve spolupráci s ČSA a Vysočina Tourism.

CzechTourism: Perly Vysočiny v hledáčku ruských cestovních kanceláří
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

„Region Vysočina je v nabídce ruských cestovních kanceláří poněkud opomíjený, proto jsme se rozhodli splatit dluh, který k regionu máme, a spolu s Vysočina Tourism jsme připravili atraktivní poznávací cestu pro cestovní kanceláře z Kazaně, Rostova na Donu, Petrohradu a Moskvy. Cesta by měla pomoci nalákat do regionu ruské turisty,“ říká ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism v Moskvě Alena Kudílková.

V rámci cesty po Vysočině se účastníkům představily nejen známé státní zámky Jaroměřice nad Rokytnou, Náměšť nad Oslavou nebo Telč, ale také perla barokní architektury v podobě Zelené Hory ve Žďáru nad Sázavou a hrady Lipnice nad Sázavou a Roštejn. Snahou organizátorů pobytu bylo představit region jako destinaci bohatou na památky a ukázat těsné spojení místních obyvatel s krajem a pokračování v tradicích předků. V programu byla tak i návštěva Světlé nad Sázavou s místní sklárnou Caesar Crystal Bohemiae a několika citlivě restaurovaných zámečků, které novodobí majitelé přebudovali na zámecké hotely nabízející turistům nevšední zážitky. Nostalgii po starých časech okusili účastníci cesty na Chateau Hostačov a v zámečku Dukovany. Atmosféra 20. let minulého století na hosty dýchla v Letohrádku sv. Vojtěcha. Fakt, že kromě ducha umí Vysočina hýčkat i tělo, vyzkoušeli účastníci na závěr pobytu v Resortu Svatá Kateřina.

„Je pravda, že podle statistických údajů o návštěvnosti regionu se nám ruští cestovatelé zatím spíše vyhýbají. Je to veliká škoda, protože infrastruktura i úroveň služeb se v našem regionu za posledních několik let výrazně zlepšily a podnikatelé v cestovním ruchu připravili hostům atraktivní nabídku. V případě ruských turistů chceme upozornit zejména na možnosti zámeckého ubytování vhodného pro svatební turistiku, náročnější klienty pak na wellness pobyty v panenské přírodě Resortu Svatá Kateřina. Tento resort by mohl oslovit klienty z velkých městských aglomerací, kteří hledající klid a soukromí,“ vysvětluje Jana Caklová z Vysočina Tourism některé z důvodů, proč poznávací cestu pro zástupce ruských cestovních kanceláří připravili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…