CzechTourism: Udržitelnost turismu, lázeňství a aktivní turismus, hlavní témata letošního Fóra cestovního ruchu

13.03.2024 19:15 | Tisková zpráva

Jaký vliv mají malé a střední firmy, ale i velké korporace na životní a sociální prostředí? Co vše může Česko nabídnout hostům v rámci sektoru lázeňství? A jak jsme připraveni na milovníky aktivního turismu? Nejen na tyto otázky odpoví už 12. ročník Fóra cestovního ruchu, který pořádá Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism. Uskuteční se v pátek 15. března 2024 na výstavišti v pražských Letňanech jako součást jednoho z největších tuzemských veletrhů cestovního ruchu Holiday World a Region World.

CzechTourism: Udržitelnost turismu, lázeňství a aktivní turismus, hlavní témata letošního Fóra cestovního ruchu
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Letošní ročník se uskuteční ve vstupní hale č. 1 v sále č. 7 na PVA EXPO Letňany v rámci mezinárodního veletrhu Holiday World a Region World (ZDE). Zájemci se mohou na akci registrovat (ZDE) nebo se jí zúčastnit prostřednictvím on-line přenosu z pohodlí domova (ZDE). Aktuálně CzechTourism eviduje na 250 přihlášených účastníků.

Fórum cestovního ruchu (ZDE) je tradiční vzdělávací platforma určená zejména všem, kteří působí v oblasti turismu. Díky svému srozumitelnému pojetí se jí ale mohou zúčastnit i laici. Cílem je otevřít témata, která právě v rámci cestovního ruchu rezonují napříč společností a mimo jiné ukázat, jak se můžeme inspirovat příklady dobré praxe. S ohledem na výše zmíněné, asi nikoho nepřekvapí, že jedním ze zásadních témat je udržitelnost.

„Každý ročník Fóra cestovního ruchu probíhá v duchu hned několika témat. Během panelových debat otevíráme diskusi zabývající se aktuálními i budoucími výzvami turismu, které zásadně ovlivňují zahraniční i tuzemské návštěvníky Česka. Od loňské myšlenky udržitelnosti se letos posouváme k ESG, což je metoda, díky níž firmy formulují své udržitelné obchodní strategie a efektivně naplňují stanovené cíle,“ přibližuje ředitel České centrály cestovního ruchu František Reismüller a dodává: „Jde o téma, jež se prolíná napříč všemi cestovatelskými aktivitami. To, jak se chováme k životnímu prostředí a bereme ohled na budoucí generace, se týká života každého z nás.“

Anketa

Vzpomínáte na prezidenta Billa Clintona v dobrém?

6%
88%
hlasovalo: 15676 lidí

Trendy udržitelnosti a aktuální dění představí na Fóru cestovního ruchu experti z České republiky.

„Pro Fórum cestovního ruchu jsme vybrali velmi inspirativní příspěvky. Vystoupí třeba Ondřej Mirovský, který se bude věnovat dopadům klimatických změn na proměny v turismu, rizikům a novým příležitostem a také tomu, jak ESG reporting a strategie udržitelnosti mohou pomoci s adaptací turismu na nové výzvy budoucnosti,“ říká vedoucí Institutu turismu CzechTourismu Petr Janeček.

Jak už bylo uvedeno, součástí programu Fóra bude i panelová diskuse týkající se aktivního a lázeňského turismu a jejich aktuálních trendů. Právě na tyto dvě klíčové oblasti se zaměřuje i největší letošní kampaň CzechTourismu Unexpected Wellbeing (více ZDE), jejíž hlavní myšlenkou je aktivní turismus v Česku, který nabízí možnost sportování, relaxace i odpočinku během cestování.

První panel na téma lázeňství otevře ředitelka odboru produkt managementu, výzkumu a B2B spolupráce České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Veronika Janečková: „Složení vystupujících v rámci této části Fóra cestovního ruchu je velmi pestré. Jde o odborníky, kteří znají problematiku lázeňství nejen teoreticky, ale hlavně z praxe. Posluchači se tak mohou těšit na řadu zásadních informací týkajících se například nabídky služeb, trendů, ale také preferencí ze strany zahraničních i domácích hostů. To vše může pomoci v nastavení nabídky, a tím pádem zajištění zájmu a posílení cestovního ruchu v konkrétním regionu.“

Druhá panelová diskuse se zaměří na aktivní turismus. Kromě ředitele České centrály cestovního ruchu - CzechTourism Františka Reismüllera v ní vystoupí třeba zástupce Asociace horských středisek, Asociace lanové dopravy, České Mountainbikové asociace nebo Centrály cestovního ruchu jižní Moravy. Záběr tak bude skutečně komplexní.

Součástí Fóra bude i vyhlášení vítěze soutěže „Velká cena cestovního ruchu 2024“ (více ZDE), která zviditelňuje výjimečné počiny v oblasti cestovního ruchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …