CzechTrade otevřel další tři zahraniční kanceláře

28.08.2014 20:57

Agentura CzechTrade v srpnu otevřela nové zahraniční kanceláře V Chile, Kolumbii a Ázerbájdžánu. Zahraniční kanceláře v Chicagu a Sofii mění personální obsazení.

CzechTrade otevřel další tři zahraniční kanceláře
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

„V souladu s proexportní politikou České republiky se snažíme pro klienty objevovat nová teritoria. Jižní Amerika i Ázerbájdžán představují díky rychle rostoucí ekonomice a bohatnoucímu obyvatelstvu zajímavé trhy pro české firmy a patří mezi prioritní země pro český vývoz. S místními specifiky pomohou právě naše zahraniční kanceláře,“ vysvětluje Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

ZK Santiago de Chile (Chile)

Ředitelem nově otevřené zahraniční kanceláře v Chile je Josef Kunický, který má s trhy Latinské Ameriky dlouhodobé zkušenosti. Působil mimo jiné v obchodním oddělení československého zastupitelského úřadu v Kolumbii a pět let strávil přímo v Chile. V České republice pracoval jako marketingový specialista ve společnosti JAWA a do roku 2013 byl marketingovým ředitelem a produktovým manažerem španělské pobočky firmy Fagor dovážející domácí spotřebiče pro ČR a SR.

ZK Bogota (Kolumbie)

Také ředitel zahraniční kanceláře v Bogotě Jiří Jílek během své kariéry působil v Latinské Americe. Zastupoval tam české a slovenské firmy a pomáhal jim se vstupem na trh. Jeho posledním působištěm byla společnost Pilsen Steel, kde měl na starosti prodej odlitků pro energetiku na latinskoamerickém trhu.

ZK Baku (Ázerbájdžán)

Ředitel zahraniční kanceláře v Baku Jiří Lukáš disponuje dlouholetými zkušenostmi se zahraničním obchodem. Zastupoval české firmy v Mali, Kazachstánu, Vietnamu a Alžírsku, kde také dvakrát působil jako obchodní rada zastupitelského úřadu ČR.

Kanceláře v Chicagu a v Sofii mají od srpna nové ředitele. Kancelář v Chicagu nově vede Jan Kubata, který má bohaté zkušenosti z obchodu, politiky a státní správy. V oblasti byznysu začínal jako obchodní ředitel firmy Skloba, posléze 13 let podnikal. Byl primátorem Ústí nad Labem, poslancem a referentem na ministerstvu průmyslu a obchodu.

Novou ředitelkou kanceláře v Sofii bude Martina Paříková, která působí v agentuře CzechTrade již od roku 2006. Nejprve vedla projekt Exportní akademie, poté působila v oddělení péče o klienty CzechTrade a jako exportní konzultantka zastupovala ředitele zahraniční kanceláře v Rumunsku a Bulharsku.

O agentuře CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu exportu, podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb či se stát členy prestižního Exportního klubu a využít tak dalších exkluzivních benefitů.
www.czechtrade.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…