Czechinvest: Společnost Nexen odevzdala dokumentaci k EIA a pokračuje v přípravě investice

12.04.2015 13:04

Továrna u Žatce předběžně vyhovuje ve všech parametrech.

Czechinvest: Společnost Nexen odevzdala dokumentaci k EIA a pokračuje v přípravě investice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Společnost Nexen Tire Corporation Czech s.r.o., která chce u Žatce vyrábět pneumatiky, odevzdala ministerstvu životního prostředí dokumentaci pro posouzení vlivů na životní prostředí (takzvanou EIA). Udělala tak další významný krok na cestě k nové továrně, která vyroste ve strategické průmyslové zóně Triangle. Zároveň zahájila přípravu dílčích projektů pro územní rozhodnutí.

„Předběžné výsledky ukazují, že realizace továrny Nexen Tire je v dané lokalitě přijatelná a výroba pneumatik nezpůsobí významné změny životního prostředí v okolí,“ uvedl prezident společnosti Nexen Tire Corporation Czech s.r.o. Kyu - Uk Kim.

Továrna má stát v dostatečné vzdálenosti od citlivých ekosystémů i obytné zástavby, hodnoty hluku v okolních obcích budou výrazně podlimitní, stejně tak pachové látky budou u nejbližší zástavby v koncentracích o několik řádů nižší, než je čichový práh. Stavba vznikne na ploše bývalého letiště, takže si nežádá zábor zemědělské půdy. Před zahájením prací bude nutné jen běžné přemístění některých chráněných druhů. Samotná továrna pak bude disponovat nejnovějšími technologiemi pro snížení emisí a také propracovaným systémem hospodaření s dešťovou vodou.

„Celá průmyslová zóna Triangle je výborně dopravně napojena na rychlostní silnici R7. V její těsné blízkosti není žádná obytná zástavba ani přírodně hodnotná lokalita či kulturní památka. Obyvatelům okolních měst se díky vzniku nových pracovních míst v lokalitě dostupné autobusovými linkami zvýší životní úroveň,“ poznamenal generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera.

„Investiční záměr se významně neliší od již umístěných hi-tech provozů stávajících investorů v zóně Triangle. Projekt bude mít pozitivní dopad na bilanci vývozu, zaměstnanost a přísun kapitálu do Ústeckého kraje. Vytvoření stabilních pracovních míst zvýší kvalitu života,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

V Žatci se budou vyrábět pneumatiky pro osobní a lehká nákladní vozidla. Do poloviny roku 2020 by zde mělo pracovat nejméně 1000 zaměstnanců. Korejská Nexen Tire Corporation zvažovala pro umístění investice více než 50 lokalit v Maďarsku, Polsku, na Slovensku nebo jinde v České republice. Průmyslovou zónu Triangle v Ústeckém kraji nakonec vybrala především kvůli dobré dopravní a technické infrastruktuře, příznivé pořizovací ceně pozemků a kvalifikované pracovní síle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…