DPMČB: Rozšíření mobilní aplikace SEJF o prodej časových předplatních jízdenek pro cestující MHD

05.05.2015 10:43

Od začátku května je v Českých Budějovicích možné zakoupit předplatní časovou jízdenku také prostřednictvím systému SEJF v mobilních zařízeních. Pro cestující to znamená zjednodušení nákupu a průkazku tak mohou nosit ve svém telefonu.

DPMČB: Rozšíření mobilní aplikace SEJF o prodej časových předplatních jízdenek pro cestující MHD
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

V mobilní aplikaci SEJF, která funguje na principu elektronické peněženky lze již od října loňského roku zakoupit jednorázové jízdní doklady pro českobudějovickou MHD, tj. od 20 minutové až po 7 denní jízdenku, včetně zlevněného jízdného. Nyní se nabídka aplikace rozšířila i na kompletní sortiment všech druhů časových předplatních jízdenek Dopravního podniku města České Budějovice.

Jediné, co musí zájemce o tuto službu udělat, je registrace v Informační kanceláři dopravního podniku v Mercury Centru nebo v Zákaznickém centru ve vozovně na Novohradské. Po registraci bude mít cestující svou průkazku elektronicky ve svém mobilním telefonu a může si k ní nakupovat libovolné časové kupóny. Nejenže tak už nebude muset chodit pro kupóny do předprodejních kanceláří, ale telefon nahradí i jeho klasickou papírovou průkazku.

„Možnost nákupu jednorázových jízdenek na MHD prostřednictvím mobilní aplikace SEJF funguje v Českých Budějovicích úspěšně již více než půl roku, proto považujeme za logické rozšíření projektu také na nákup časových kupónů. Vzhledem k postupnému rozšiřování chytrých telefonů prodej elektronických jízdenek stále roste. Jsem rád, že jsme jedním z měst, které jdou tomuto trendu naproti a cestujícím nabízí moderní služby,“ uvedl k novince Slavoj Dolejš, místopředseda představenstva Dopravního podniku města České Budějovice.

SEJF je systémem elektronických peněz, který podléhá registraci a dozoru ČNB. Nabízí pohodlné ovládání pro uživatele chytrých telefonů, kteří jsou běžně zvyklí používat různé aplikace. SEJF je alternativa k tradičním možnostem nákupu jízdného včetně SMS jízdenky, mj. využívá stejného systému ověřování jízdenky při kontrole. Aplikace funguje na všech chytrých telefonech s operačním systémem Android nebo iOS.

Dodavatelem řešení je společnost ERIKA, a.s., která Dopravnímu podniku města České Budějovice poskytuje celkový systém elektronického jízdného pro mobilní telefony, tedy jak SMS jízdenku, tak SEJF. Systém SEJF funguje již ve 23 městech v České republice. Jízdenku prostřednictvím SEJFu je možné zakoupit například také v Praze, Brně, Ústí nad Labem nebo Liberci. České Budějovice jsou po Ústí nad Labem teprve druhým městem, kde SEJF umožňuje i nákup časových předplatních jízdenek.

Více informací na www.dpmcb.cz nebo www.sejf.cz.

Tradice městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích sahá až do roku 1909, kdy ve městě začaly jezdit první dopravní prostředky pro hromadnou přepravu cestujících. Současný poskytovatel služeb městské hromadné dopravy, Dopravní podnik města České Budějovice, a.s., zajišťuje přepravu cestujících na celém území města a v 18 příměstských obcích v jeho blízkém okolí. Společnost vznikla 1. září 1997 z tehdejšího Dopravního podniku města Českých Budějovic, s.p. Jediným akcionářem je Statutární město České Budějovice. Ucelený systém městské hromadné dopravy je v současnosti tvořen autobusovou a trolejbusovou trakcí. Dopravní podnik města České Budějovice disponuje moderním vozovým parkem, který čítá na 83 autobusů a 58 trolejbusů. Tato vozidla zajišťují provoz na 14 autobusových a 8 trolejbusových linkách. Ročně najedou 5,7 mil. kilometrů a přepraví 39 mil. cestujících. Provoz společnosti zajišťuje 395 zaměstnanců. Základní kapitál společnosti je 485,5 mil. Kč, celkové roční výnosy včetně úhrady prokazatelné ztráty činí 410,7 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…