DPP: Cestující mohou hlasováním v anketách změnit kvalitu služeb

21.05.2012 10:37

Zjistit stav spokojenosti cestujících s kvalitou nabízených služeb a získat podklady pro jejich možné zlepšení. To je hlavním cílem anket, které mohou cestující pražské MHD vyplnit na webových stránkách Dopravního podniku.

DPP: Cestující mohou hlasováním v anketách změnit kvalitu služeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

První série anket probíhá od dubna do června. Zaměří se na čistotu v MHD, komfort, péči o zákazníka a boj s vandalismem. Dopravní podnik si od anket, do nichž se již zapojily tři tisíce hlasujících, slibuje kromě zlepšení komunikace s cestujícími také zpětnou vazbu, na základě které bude zlepšovat své služby.

„Kvalita našich služeb a spokojenost cestujících je pro nás důležitá, a proto názory cestujících dlouhodobě nejen sledujeme, ale současně na ně reagujeme konkrétními opatřeními. Například u ankety týkající se výtahů a plošin se na základě přání cestujících podařilo převést na web DPP informování o provozuschopnosti výtahů a plošin v reálném čase, včetně možnosti nechat si zasílat informační SMS. V současné době probíhá tzv. „antigrafitti“ kampaň a odstraňování černých výlepů ve vozech metra, o což cestující velmi často v anketách žádali,“ uvádí pověřený dopravní ředitel Ladislav Urbánek.

Dvě ankety, týkající se čistoty ve vozech MHD a boje s vandalismem, již proběhly v dubnu a na začátku května. Zbývající dvě ankety se uskuteční od 14. do 28. května (zákaznické služby) a od 31. května do 14. června (pohodlí ve vozech MHD).

Po skončení první série, obsahující čtyři ankety, proběhne vyhodnocení, se kterým bude veřejnost seznámena na webových stránkách a v tisku. Ankety týkající se kvality služeb budou pravidelně probíhat každé čtvrtletí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Hasičská cisterna zůstala v lokalitě, jen se od energetiků přestěhovala  k dobrovolným hasičům

10:04 ČEZ: Hasičská cisterna zůstala v lokalitě, jen se od energetiků přestěhovala k dobrovolným hasičům

Hasičskou cisternu Mercedes Benz ACTROS převzali od svých profesionálních kolegů z ČEZ, mající svou …