DPP: Muzejní noc s bezplatnými autobusy a delším provozem metra

06.06.2012 13:29

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) jako partner a oficiální dopravce Pražské muzejní noci ze soboty 9. na neděli 10. června 2012 posílí provoz povrchové dopravy i metra, které bude jezdit do jedné hodiny po půlnoci.

DPP: Muzejní noc s bezplatnými autobusy a delším provozem metra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Pro účely této akce připravil DPP deset speciálních autobusových linek, které v čase od 18.30 do 01.15 odvezou návštěvníky z náměstí Jana Palacha k vybraným kulturním objektům. Přeprava speciálními autobusovými linkami je pro návštěvníky Pražské muzejní noci zcela zdarma. Do projektu Muzejní noci se opět zapojí i Muzeum MHD.

Letošní v pořadí již devátý ročník Muzejní noci bude zahájen v sobotu 9. června 2011 v 19 hodin. Do akce se letos zapojí rekordní počet 39 institucí, které v 65 objektech zpřístupní návštěvníkům své expozice a výstavy. Prostory muzeí a galerií utichnou v neděli 10. června hodinu po půlnoci, kdy se brány kulturních stánků uzavřou a opustí je poslední kulturní nadšenci.

DPP jako oficiální dopravce Muzejní noci posílí v sobotu 9. června provoz povrchové dopravy i metra. DPP návštěvníkům zajistí dopravu k 65 kulturním objektům a památkám pomocí deseti účelových autobusových linek, které budou v provozu od 18.30 do 01.15. Autobusové linky budou všechny bezbariérové. Přeprava speciálními autobusovými linkami je pro návštěvníky Pražské muzejní noci zcela zdarma.

„Speciální autobusové linky pojedou i do okrajových částí Prahy, a umožní tak návštěvníkům snazší přepravu po všech kulturních objektech. Centrální přestupní bod bude opět, jako v loňském roce, umístěn na náměstí Jana Palacha u stanice metra Staroměstská, na kterém bude ukončeno 9 z 10 linek,“ uvedl Miloš Trnka, z odboru Řízení a kontrola provozu.

Ze soboty na neděli bude také výjimečně prodloužen provoz metra. Cestující se posledním metrem svezou v 01.00. Cestování metrem bude během Muzejní noci zpoplatněno běžným způsobem. Všechny noční tramvajové linky budou jezdit dle platných jízdních řádů, budou však kapacitně posíleny. Pro parkování mimopražských návštěvníků budou záchytná parkoviště P+R u stanic metra v provozu až do 2.00 hodin ráno. Do 01.00 hodiny bude k dispozici infolinka Dopravního podniku na telefonním čísle 296 19 18 17.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…