DPP chce přivítat další nové řidiče autobusů na informativním dni již tuto sobotu

13.06.2019 14:15

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pořádá další setkání, které je určeno pro případné uchazeče o profesi řidič autobusů. Dobré platové podmínky, škála různých benefitů, stabilní zázemí či dlouholetá tradice  DPP. I to může být motivací pro mnohé nadšené řidiče/řidičky a případné uchazeče/uchazečky, kteří se rozhodli věnovat jízdě a přepravě cestujících profesionálně. Právě jim je určeno setkání již tuto sobotu 15. června 2019 v prostorách Autoškoly DPP a následně v provozu garáže Hostivař, kde jim od 10:00 a od 13:00 budou poskytnuty podrobné informace o profesi řidiče autobusů MHD.

DPP chce přivítat další nové řidiče autobusů na informativním dni již tuto sobotu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Setkání se může zúčastnit každý, kdo by se chtěl stát řidičem, ale i ten, kdo stále váhá. Je především určeno pro ty, kteří vlastní řidičské oprávnění pro skupinu „B“ a „C“ s platným průkazem profesního osvědčení i bez něj. Dále pak pro řidiče, kteří vlastní řidičské oprávnění pro skupinu „D“. Pokud uchazeči vlastní „B“ nebo „C“, budou moci „D“ získat u DPP bezplatně.

„Uchazeči se na místě dozví mzdové podmínky, jaký je právní vztah nového zaměstnance k DPP, jaká je pracovní doba, zjistí, jaké jsou jeho povinnosti, ale také výhody včetně přínosu pro rodinné příslušníky. Seznámí se například i s výpravnou, vozovým parkem a střediskem garážmistrů. Na veškeré dotazy zájemců budou odpovídat odborní zaměstnanci DPP,“ uvedla Zuzana Větrovcová, vedoucí odd. Výběr a nábor zaměstnanců.

V případě zájmu o tuto pozici je pak nutné před zahájením přijímacího řízení řidiče přezkoušet z jízdy na vozidle, na které vlastní řidičské oprávnění. Dále pak zájemci o pozici podstoupí dopravně psychologické vyšetření lékařskou prohlídku. Pokud budou odpovídat požadavkům, mohou uchazeči v předem dohodnutém termínu nastoupit do speciálního kurzu již jako zaměstnanci DPP.

Pokud se nemůžete v tento den dostavit (na adrese: U Vozovny 6, Praha 10) a máte o práci řidiče autobusů MHD DPP zájem, pak se obraťte na náborovou kancelář DPP, případně využijte formulář na webu DPP ZDE. Od května 2019 je náborové kontaktní centrum nově dostupné na čísle 800 220 020. Na tuto linku je možné volat zdarma.  Náboráři se věnují všem zájemcům v pracovních dnech od 8:00 do 16:00. Určení pracovníci rádi poskytnou veškeré informace o volných pracovních místech. Více informací je také ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

16:08 České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

Výroční zpráva Skupiny ČD v tištěné podobě je od letošního roku minulostí. České dráhy zveřejňují ho…