Další ročník extrémního závodu Winter Survival se blíží

07.01.2015 11:53

Fenomén Winter Survival se po roce opět vrací. Generální štáb AČR a Univerzita obrany připravují již 21. ročník mezinárodního Mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji Winter Survival 2015, který se pojede ve dnech 26. až 30. ledna v Jeseníkách v Moravskoslezském kraji.

Další ročník extrémního závodu Winter Survival se blíží
Foto: Blogspot.com
Popisek: Zima, ilustrační foto

Drsné podmínky Hrubého Jeseníku a obtížné disciplíny opět prověří kondici a připravenost českých i zahraničních vojáků. Ačkoliv vojáci dopředu vědí, do čeho jdou a co mohou čekat, teprve až samotný závod dokonale prověří jejich fyzickou zdatnost a psychickou odolnost a také smysl pro týmovou spolupráci. Během klání musejí překonávat únavu, vyčerpání i strach. Hodně ale záleží také na štěstí. Malá chyba nebo náhoda může dokonce družstvo vyřadit ze hry.

Armádní soutěž ověřuje dovednosti, které voják potřebuje v zimních podmínkách a klade před něj všemožné nástrahy a nečekané situace, s nimiž se může při plnění skutečných úkolů setkat. Důmyslné disciplíny nutí závodníky k přemýšlení, vlastní volbě způsobu provedení úkolu a kreativitě. Každý musí najít své řešení, vystačit pouze s vlastními silami a nesenými prostředky. V tom je tento survival opravdu progresivní a poučný. Specifikou je i extrémní psychická zátěž.

Během čtyř dnů v rámci mnohakilometrových přesunů vojáci budou zdolávat skalní útvary, překonávat říční rokle, dráhu s prvky vojenských dovedností, zachraňovat a přepravovat zraněného, na lyžích absolvují měřené sjezdy, střelbu z armádních zbraní, v noci přespí ve volné přírodě a budou plnit praktické úkoly spojené se zkouškou psychické odolnosti a přežitím ve volné přírodě.

Mezinárodního závodu Winter Survival 2015 se zúčastní šedesát českých a zahraničních vojáků z Německa, Polska, Rakouska a Slovenska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …