Den otevřených dveří Univerzity obrany zasypal sníh

15.01.2017 11:17

Prostřední ze tří dnů otevřených dveří, které v Kasárnách Šumavská pořádají brněnské fakulty Univerzity obrany, se odehrál za neobvyklých povětrnostních podmínek. Plochu, na které studenti předvádějí dynamické ukázky své činnosti, i další prostory kasáren zasypala silná vrstva sněhu, která zájemcům o prezentace a prohlídku učeben a laboratoří zkomplikovala dopravu do jihomoravské metropole.

Den otevřených dveří Univerzity obrany zasypal sníh
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany, logo.

Přesto se s nabídkou studia na Univerzitě obrany pro příští akademický rok přišlo seznámit na tři sta návštěvníků. Sněhovou nadílkou se od cesty do Brna nenechala odradit ani Jana Jongličková, studentka Masarykovy střední školy chemické v Praze. „Včera večer u nás hustě sněžilo, ale když jsem se jednou rozhodla jet, tak jsem vyrazila,“ popisovala svou anabázi nastávající maturantka, která se přijela informovat, jak by na Univerzitě mohla pokračovat ve svém studiu chemie. Stejně jako desítky dalších návštěvníků dne otevřených dveří shlédla ukázku bojového systému Musado a činnosti skupiny Commandos, která využila přírodní podmínky a k symbolickému vytyčení útočiště únosců využila bariéry z nahrnutého sněhu.

Významnou součástí dnů otevřených dveří jsou prezentace fakult, které probíhají ve velkokapacitních učebnách. Jednu z nich navštívil i znojemský gymnazista Jan Štefanovič, který si přijel doplnit základní informace získané na internetu. Z tohoto zdroje je v současnosti možné čerpat řadu dat, mezi něž patří i kompletní osnovy jednotlivých studijních modulů. Zájemci tak mohou získat přehled o náplni výuky v jednotlivých specializacích.

Více jak sedmdesát návštěvníků dne otevřených dveří využilo příležitost a podalo si přihlášku ke studiu a současně s pracovníky rekrutačních středisek zahájilo úkony nutné k povolání do služebního poměru vojáka z povolání. Nejen tito, ale i další zájemci o studium se mohou přihlásit do přípravných kurzů, které jsou zaměřeny na předměty, jež jsou součástí přijímací zkoušky. Přípravné kurzy umožní vytvořit si konkrétní představu o náplni přijímacích zkoušek a ověřit si úroveň požadovaných znalostí. Nejbližší přípravný kurz se koná již 21. a 22. ledna 2017 v posluchárnách Univerzity obrany, přihlášku však je nutné odeslat nejpozději v pátek 13. ledna. Poslední den otevřených dveří na brněnských fakultách se pak koná 9. února.

Návštěvníci během dynamických ukázek

Návštěvníci během dynamických ukázek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne