Děti o prázdninách procestovaly Českou republiku i díky Déčku

07.09.2013 18:33

První den prázdnin Česká televize spustila soutěž s názvem Po stopách televizních hrdinů. Z dětí, které v rámci ní procestovaly celou Českou republiku a navštívily různá kulturně, historicky i jinak zajímavá místa zároveň spojená s dětským vysíláním, dnes Česká televize vybrala výherce. Na slavnostním dni ke spuštění stanice ČT :D vylosovala deset těch, kteří dostanou moderní tablety.

Děti o prázdninách procestovaly Českou republiku i díky Déčku
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Dětská televize ČT :D chce své malé diváky zábavnou formou vzdělávat a podněcovat je k tomu, aby se zapojovali do různých volnočasových aktivit. I proto pro ně připravila soutěž, během které sbírali soutěžní razítka při návštěvě některých z celkem osmdesáti turistických míst, kde své stopy zanechali postavičky a hrdinové z dětských pořadů České televize.

Nejvíce malé návštěvníky během prázdnin zaujaly zoologické zahrady v Praze, Brně, Olomouci a Ostravě, stopy svých televizních hrdinů ale děti hledaly ve velkém také v muzeích. Například v táborském Regionálním muzeu čokolády, Jihočeském muzeu nebo v muzeu lesnictví v Hluboké nad Vltavou.

Prostřednictvím soutěže se tak děti dozvěděly ledasco z naší historie a jednotlivých společenských oblastí, a to ve všech koutech České republiky.

Soutěž vznikla v přímé návaznosti na jeden z pořadů ČT :D, a to sobotní týdeník Tamtam s náměty na akce a události, kterých se mohou děti a rodiče ještě tentýž víkend zúčastnit. „Při tvorbě nových pořadů pro ČT :D se snažíme nabídnout dětem namísto pasivního sledování dětské programy, které je k něčemu motivují. Nabízíme dětem nápady, inspiraci a podněty k mimotelevizním aktivitám. Odpovídá to veřejnoprávní funkci České televize i zájmům a potřebám současných dětí,“ říká dramaturg pořadu Tamtam a manažer vývoje Centra dětské tvorby Luděk Horký.

Vyhlášení vítězů proběhlo na velkém dětském dni, kterého se zúčastnily tisíce rodin a který byl pořádán u příležitosti zahájení vysílání ČT :D. Pro děti zde byl připravený celodenní program na pódiu a stanoviště, u kterých se mohly seznámit s pořady ČT :D. Na své si přišli i rodiče. Těm byl určen rodičovský koutek, kde se mohli dozvědět více o programu Déčka.

Seznam výherců: Jana Hanáčková, Zlín; Radim Nenka, Praha; Pavlína Sonnková, Opava; Ivana Švecová, Podivín; Lenka Kocanová, Včelná; Radim Němeček, Olomouc; Hana Šandová, Česká Kamenice; Radka Minaříková, Šumperk; Alexandra Bahnerová, Vidče; Jana Richtrová, Boršov nad Vltavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…