Do měst a obcí putuje dalších 163 milionů na rozvoj cestovního ruchu

13.02.2014 12:33

Dvacítka projektů na podporu rozvoje cestovního ruchu v Olomouckém a Zlínském kraji včera dostala od Výboru Regionální rady zelenou pro jejich realizaci. ROP Střední Morava rozdělí mezi schválené projekty krajů, měst, obcí a neziskových organizací celkem 163 milionů korun.

Do měst a obcí putuje dalších 163 milionů na rozvoj cestovního ruchu
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

Výzva určená pro veřejný sektor byla vyhlášena na podzim předešlého roku a obsahovala podmínku, že předložené projekty musí prokázat přímý dopad na cestovní ruch a vliv na zvýšení počtu návštěvníků v území. Koncem listopadu se na Úřadu Regionální rady sešlo celkem 29 projektových žádostí a ke schválení jich finálně bylo doporučeno 20, které v součtu získají dotaci v celkové výši 163 milionů korun.

O dotaci z ROP Střední Morava se rozdělí 14 žadatelů z Olomouckého kraje, kteří předložili projekty za 108 milionů korun a 6 žadatelů ze Zlínského kraje, kteří se uchází o 55 milionů korun. V rámci Olomouckého kraje přihlásili své projekty např. město Plumlov, Centrum volného času Bozeňov nebo obce Bernartice a Týn nad Bečvou. Za Zlínský kraj jsou to např. město Uherský Brod, Podhostýnský mikroregion nebo obec Lačnov.

A jaké projekty se budou díky dotacím z ROP Střední Morava realizovat? Evropské peníze poputují do 4 oblastí aktivit směřujících k podpoře rozvoje cestovního ruchu. A těmi jsou výstavba infrastruktury pro aktivní a kulturně-poznávací formy cestovního ruchu, lázeňství a výstavnictví, dále rozvoj a obnova sportovních areálů využitelných pro cestovní ruch, třetí oblastí je vybudování turistických okruhů či naučných stezek a poslední aktivitou jsou stavební úpravy kulturních a technických památek.

V oblasti cestovního ruchu již bylo v Olomouckém a Zlínském kraji z dotací ROP Střední Morava podpořeno 211 projektů za více než 2,5 miliardy korun. Investice do cestovního ruchu s sebou přinesly i vznik více než 1300 nových pracovních míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…